Herkes bunu konuşuyor! Kayseri'deki su faturası neden gündem oldu?

Kayseri'de vatandaşa kesilen su faturası gündem oldu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Yücel, faturaya dikkat çekerek, 'Bu nasıl bir tarifedir, bu nasıl bir adalettir?' diye sordu.

Kayseri'de, KASKİ tarafından vatandaşa kesilen su faturası merak uyandırırken, aynı zamanda tartışmayı da alevlendirdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kazım Yücel, kesilen su faturasını gündeme taşıdı ve tepki gösterdi. 

Kayseri'deki su faturası neden gündem oldu?

5 metreküp su ve gider bilmecesi!

Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren Yücel, ‘Lütfen, şu su faturasını bir inceleyin. Allah’ın suyuna para mı olur dediniz. Sadece 5 metreküp su kullanan vatandaşa, 169 TL fatura kesiyorsunuz, yetmiyor! Ne olduğu belli olmayan, diğer giderlerle faturayı üç katına çıkarıp, 505 TL faturayı vatandaşa gönderiyorsunuz. Nasılsa vatandaş mecburen ödeyecek. Bu nasıl bir tarifedir? Bu nasıl bir adalettir?’ diye sordu.

Kayseri'deki su faturası neden gündem oldu?

'Vatandaşın temel ihtiyacı olan suyu lüks hale getirdiler'

İYİ Partili Kazım Yücel, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara da dikkat çekerek, ‘Vatandaşın temel ihtiyacı olan suyu bile lüks hale getirmeyi nasıl başardınız? Hiç mi dar gelirliyi, emekliyi, asgari ücretliyi düşünmüyorsunuz?’ ifadelerini kullandı. 

Kayseri'deki su faturası neden gündem oldu?

KASKİ bu işe ne diyecek?

Kısa adı KASKİ olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin, İYİ Partili Kazım Yücel'in fatura iddiasının ardından ne yanıt vereceği merak konusu oldu. 

Kayseri'deki su faturası neden gündem oldu?

‘Kayseri en ucuz su kullanan iller arasında yer alıyor’

Diğer yandan Belediye yetkilileri, bu konuda sık sık Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünün, mesken ve iş yeri su tarifelerinde uygun fiyat politikası hizmeti sunduğunu ve bu alanda Türkiye genelindeki 30 büyükşehir arasında da üst sıralarda yer alındığını ifade ediyor. Bir süre önce yapılan açıklamada da ülke genelindeki 30 büyükşehir belediyesi arasında Kayseri'nin en ucuz su kullanan 2’nci şehir konumunda yer aldığı vurgulanmıştı. Bu çerçevede Yücel'in su faturası iddiasıyla ilgili açıklama bekleniyor.