Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!

Jeoloji Mühendisleri eski Oda Başkanı Adnan Evsen, Kayseri'yi yakından ilgilendiren Ecemiş Fay hattı ve kentte yaşanan son depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Jeoloji Mühendisleri eski Oda Başkanı Adnan Evsen, Kayseri'de son günlerde meydana gelen küçük ölçekli depremlerle ilgili açıklama yaptı. Evsen, Ecemiş Fay hattının en fazla 6 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirterek, bu fayın Kuzey Anadolu fayı gibi büyük depremler üreten bir fay olmadığını dile getirdi.

Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Kayseri şehrimizde Ecemiş Fay zonu ve alt segmentleri üzerinde Sarıoğlan Palas’ta 2.4 İncesu-Saraycık’ta 3.9 Hacılar Karpuzsekisi’nde 2.9 - 2.7 ve 3.1 Sarıoğlan Palas’ta 2.4 Hacılar Sakarçiftliği’nde 1.4 Develi Ayşepınar’da 1.5 Yahyalı Kapuzbaşı’nda 2.3 büyüklüğünde depremler meydana gelmiştir. 

Şehrimizde son birkaç gün içerisinde gerçekleşen bu büyüklükteki depremler düşük ölçekli depremlerdir. Bu depremlerde herhangi bir can kaybı yaşanmaz. Yıkıcı bir özelliği de yoktur. İnsanların bazıları tarafından hissedilir. 
Şehrimiz içinden geçen Ecemiş Fayı en fazla 6 büyüklüğünde deprem üretebilme kapasitesine sahip olup, aletsel dönemde en fazla 1940 yılında 5.3 ve 5.4  büyüklüğünde iki adet deprem olmuştur. 1940 Yılından bu tarafa en fazla 5 büyüklüğünde bir adet, 4 ile 5 arasında ise ondan daha fazla deprem meydana gelmiştir. Şehrimizden geçen Ecemiş Fay zonu Doğuanadolu ve Kuzeyanadolu Fay zonu gibi büyük depremler üreten faylar olmayıp, en fazla 6 büyüklüğünde deprem üretebilmektedir. 
Korkuya ve rehavete kapılmadan depremlere karşı savunma gücümüzü arıtmalıyız. Depremleri durduramayız ama deprem zararlarını azaltabiliriz.