Kayseri'de üniversite alanı olan yer hastane alanı oldu! Meclis'ten geçti

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) yapılacak olan 800 yataklı yeni hastaneyle ilgili olarak kritik madde Meclis'ten geçti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) yapılacak olan yeni hastaneye yönelik çalışmalar devam ediyor.  2026 yatırım programına alınarak Üniversite Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak olan 800 yataklı yeni hastane projesi merakla bekleniyor. Yeni hastaneye yönelik imar planları da Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geliyor. 

Kayser'de üniversite alanı olan yer hastane alanı oldu! Meclis'ten geçti

Komisyon yeni hastaneyi yakından ilgilendiren raporu tamamlandı

Bu konuda bir süre önce toplanan Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri merakla beklenen plan değişikliği talebine yönelik raporu tamamladı. Rapor, Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre Melikgazi İlçesi, Köşk Mahallesinde Erciyes Üniversitesi sınırları içerisinde yer alan 1370 ada, 5, 6, 7, 8, 10, 104 ve 108 parsel numaralı taşınmazların bulunduğu alanda plan tadilatı yapılması konusunda komisyon incelemelerini yaptı ve görüşmelerini tamamlandı.

Kayser'de üniversite alanı olan yer hastane alanı oldu! Meclis'ten geçti

İmar planı değişti

1/1000 ölçekli uygulama imar planında söz konusu taşınmazların ‘Üniversite Alanı’ olarak planlı olmasının ardından Üniversite yönetimi, bu taşınmazların bulunduğu alanın ‘Hastane Alanı’ planlanması talebinde bulundu. Yapılan incelemenin ardından ‘Üniversite Alanı’ olarak planlı yerin, ‘Hastane Alanı’ olarak yeniden planlanması yönündeki imar plan tadilatı talebi, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. 

Kayser'de üniversite alanı olan yer hastane alanı oldu! Meclis'ten geçti

Böylece imar planında değişikliğe gidildi. Yaşanan bu yöndeki yeni gelişmenin ardından hastane ile ilgili olarak önemli bir adım daha atılmış oldu.