Kayseri'de sezon başladı! Salçalık domates fiyatları belli oldu

Sonbaharın gelmesi ile Kayseri'de hareketlilik başladı. Kadınlar turşu ve salça yapmak için pazarların yolunu tutarken fiyatlar da belli oldu.

Kayseri’de sonbahar aylarına girilirken hareketlilik de başladı. Vatandaşlar kış aylarında tüketmek için turşu ve salça yapımını sürdürürken en çok merak edilenlerden biri de fiyatları oluyor. Kayseri Hali’nde satışa çıkarılan salçalık domateslerin fiyatları açıklandı.

Kayseri’de sonbahar hareketliliği

Kış aylarında tüketmek için Kayseri’deki kadınlar sonbahardan itibaren turşu ve salça yapımına başlıyor. Kayseri’deki pazarlarda da salçalık ve turşuluk sebzeler yerini alırken en çok konuşulanlardan biri de fiyatlar oluyor. Satın alınmasının ardından pişirilmesi de meşakkatli bir iş olan salçada fiyatlar belli oldu.

Kayseri'de sezon başladı! Salçalık domates fiyatları belli oldu

Pişirilmesi için alanlar kuruldu

Kayseri’de geçmiş yıllarda evlerin bahçesinde pişirilen salçalar için bu kez belediyeler harekete geçti. Şehrin belirli yerlerinde salça kaynatma alanları kurulurken randevulu olarak pişirme imkanı sunuluyor.

Kayseri'de sezon başladı! Salçalık domates fiyatları belli oldu

Kayseri’de salçalık domates kaç TL?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Kayseri Hali’nde salçalık domates en uygun 15, en pahalı ise 16 TL’ye satılıyor. Kayserililer salça yapmak için Hal’den alışveriş yapabilirken aynı zamanda se hem pazarlarda hem de kaynatma alanlarında satış yapılıyor.