Kayseri'de 'robotu' törenle açacaklar!

Aralık ayı başında Erciyes Üniversitesine kazandırılan robotik cerrahi sistemi 'DAVINCI'nin açılışı törenle yapılacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri'de 'robotu' törenle açacaklar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aralık ayı başında Erciyes Üniversitesine kazandırılan robotik cerrahi sistemi 'DAVINCI'nin açılışı törenle yapılacak. Erciyes Üniversitesinin; Üroloji ve kadın doğum başta olmak üzere kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi çok çeşitli branşlarda ameliyat yapılabildiğini açıkladığı 'DAVINCI'nin cihaz açılış töreni 29 Aralık Cuma günü saat 14.00'da Gevher Nesibe Hastanesinde gerçekleşecek.

Kayseri'de 'robotu' törenle açacaklar!

Diğer yandan 'DAVINCI' 12 Aralık Salı günü ilk ameliyatına girmiş, 'DAVINCI' ile prostat ve böbrek kanseri ameliyatı yapılmıştı. Ameliyata katılan ERÜ Rektörü Fatih Altun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Bugün bizim için çok değerli, anlamlı bir gün. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi sadece Kayseri’ye değil İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren bir hastanedir. Ben bu ameliyatların bundan sonraki süreçlerde yoğun bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. İnşallah vatandaşlarımıza şifa dağıtmak anlamında güzel hizmetlere vesile olur. Bu süreçte gerek hastane yönetimi gerekse Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından bunun kazanımı için çok çaba sarf edildi. Özellikle bu cihazın kazanımı konusunda Üniversitemize destek sağlayan hayırseverimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçlerde de kaliteli ameliyatlar ve kaliteli hizmetlerle süreçlerin devam edeceğini düşünüyorum."

Kayseri'de 'robotu' törenle açacaklar!

Kayseri'de 'robotu' törenle açacaklar!