Kayseri'de peş peşe sarsıntı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde gece saatlerinden itibaren aralıklarla 3 sarsıntı meydana geldi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi gece yarısından itibaren peş peşe sarsıntı meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre ilçede gün içerisinde farklı saatlerde çok sayıda deprem kaydedildi. 

İlk sarsıntı Kapuzbaşı'nda 

AFAD verilerine göre günün ilk dikkat çeken sarsıntı saat 03.57'de Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Yerin yaklaşık 5,4 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntının büyüklüğü 1,5 olarak ölçüldü.

Büyükçakır'da ikinci sarsıntı

Günün ikinci sarsıntı ise saat 15.57'de Büyükçakır Mahallesi yakınlarında kaydedildi. AFAD tarafından depremin büyüklüğü 1,7 olarak açıklanırken, sarsıntının yaklaşık 5,1 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de aynı deprem için büyüklüğü 1,5 olarak duyurdu.

Akşam saatlerinde Ulupınar sallandı

Yahyalı'daki son sarsıntı ise saat 18.27'de Ulupınar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. AFAD verilerine göre sarsıntının büyüklüğü 2,6, derinliği ise 5 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise aynı sarsıntıyı 2,4 büyüklüğünde ve yaklaşık 7 kilometre derinlikte kaydetti.