Alpaslan Baki Ertekin, Berat Albayrak'a böyle seslendi

Erciyes Anadolu Holding'in eski CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sosyal medya üzerinden seslendi. Albayrak'ın avukatının açıklamasını değerlendiren Ertekin, yönelttiği soruyla paylaşımını tamamladı. İşte o sözler...

Kamuoyunda fon soruşturması olarak gündeme gelen iddialara ilişkin tartışmalar devam ederken, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş'ın yaptığı yazılı açıklama da gündeme geldi. Göktaş, Albayrak'ın soruşturmaya konu iddialarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını savunarak, müvekkilinin adını söz konusu iddialarla ilişkilendiren kişiler hakkında dava açacaklarını duyurdu. Açıklamanın ardından Erciyes Anadolu Holding'in eski CEO'su, Avrupa Oyunları Koordinatörü Kayserili iş insanı Alpaslan Baki Ertekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Göktaş'ın sözlerine yer verdi. Ertekin, özellikle iki bölümü dikkatle okuduğunu belirterek Berat Albayrak'a seslendi.

Albayrak'ın avukatından fon soruşturmasına ilişkin açıklama

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, bugün yaptığı kamuoyu açıklamasında, Faik Öztrak ve Ümit Özlale'nin fon soruşturmasına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Göktaş, Albayrak'ın soruşturmaya konu iddia ve eylemlerle doğrudan veya dolaylı herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını savundu. Soruşturmaya konu işlemlerin 2024-2026 dönemine ait olduğunu belirten Göktaş, Albayrak'ın 2020 yılında görevinden ayrıldığını hatırlattı. Açıklamada, Albayrak'ın adını soruşturmayla ilişkilendiren ve kötü niyetli olduğu savunulan açıklamaları yapan kişiler hakkında dava açılacağı bildirildi.

Ertekin, Göktaş'ın açıklamasını paylaştı

Erciyes Anadolu Holding'in eski CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda avukat İsa Sinan Göktaş'ın açıklamasından bölümlere yer verdi.

Ertekin'in aktardığı açıklamada, Berat Albayrak'ın 2020 yılında aktif siyasetten ayrılmasına değinilerek şu ifadeler kullanıldı: "At izinin it izine karıştığını, hak ile batılın ayırt edilmesinin zorlaştığını beyan ederek 2020 yılında aktif siyaseti bırakan Sayın Berat Albayrak, fon soruşturması kapsamında ihmali bulunan kamu görevlileri de dahil olmak üzere, hangi sıfata sahip olurlarsa olsunlar, haksız kazanç elde eden ve vatandaşların mağduriyetine sebebiyet veren herkesin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği kanaatindedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadeleri de aktardı

Ertekin, paylaşımının devamında Göktaş'ın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin yer alan değerlendirmeleri de aktardı.

Söz konusu bölümde şu ifadeler yer aldı: "Öte yandan 17-25 Aralık sürecinde devreye giren uluslararası aklın, benzer yöntemleri kullanarak, esasen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koymak istediği görülmektedir. O süreçte içeride ve dışarıda operasyonu gerçekleştirenler kimlerse, bugün de aynı odaklardır.

Bugüne kadar türlü saldırılara muhatap olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıların tamamını millet iradesini arkasına alarak bertaraf etmiştir."

'İki bölümü çok daha dikkatle okudum'

Avukat İsa Sinan Göktaş'ın açıklamasından yaptığı alıntıların ardından kendi değerlendirmesini paylaşan Alpaslan Baki Ertekin, özellikle iki bölüme dikkat çektiğini belirtti. Ertekin, "Berat bey adına sevgili İsa kardeşimin yaptığı açıklamadan iki bölümü çok daha dikkatle okudum" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"1- Fon soruşturması kapsamında ihmali bulunan kamu görevlileri de dahil olmak üzere, hangi sıfata sahip olurlarsa olsunlar, haksız kazanç elde eden ve vatandaşların mağduriyetine sebebiyet veren herkesin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir.

2- 17-25 Aralık sürecinde devreye giren uluslararası aklın, benzer yöntemleri kullanarak, esasen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koymak istediği görülmektedir."

Ertekin'den Albayrak'a dikkat çeken soru

Alpaslan Baki Ertekin, paylaşımının son bölümünde doğrudan Berat Albayrak'a seslendi.

Avukat Göktaş'ın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef alınmak istendiği yönündeki iddiaya atıfta bulunan Ertekin, Albayrak'ın Bilal Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında bulunmasının daha doğru olup olmayacağını sordu.

Ertekin, paylaşımını şu sözlerle tamamladı:

"Berat bey, Madem sayın cumhurbaşkanımızı hedefe koymak isteyenler var, sayın cumhurbaşkanımızı en candan seven ve en yakından tanıyan kişi olarak Bilal beyle beraber sayın cumhurbaşkanımızın yanıbaşında olmanız daha doğru olmaz mı?"