Kayseri'de imzalar atıldı! Bakın ne olacak

Kayseri'de imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) arasında ne olacak? Başkan, Rektör ve Dekan bir araya geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de imzalar atıldı! Bakın ne olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Büyükşehir Belesiye ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) arasında imzalar atıldı. İmzaların atılmasının ardından Üniversiteden yapılan açıklamada, 'Bugün Tıp Fakültemiz için çok önemli bir adım atıldı. Erciyes Üniversitemiz ile Büyükşehir Belediyemiz arasında Tıp Fakültesi Simülasyon Ünitesi protokolü imzalandı' açıklaması yapıldı. 

Kayseri'de imzalar atıldı! Bakın ne olacak

Erciyes Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında ne yapılacak?

Bu iş birliğinin Tıp Eğitimi konusunda önemli bir çalışma olduğu belirtildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Belediyemiz arasında tıp eğitiminin değerli adımlarından birini daha atıyoruz  Tıp Fakültesi Simülasyon Ünitesi yapımı protokolümüzü bugün imzaladık. Tıp eğitimine uygulanmış bu simülasyonla doktor adaylarımız hastalara doğrudan müdahale etmeden yapay zeka destekli, artırılmış sanal gerçeklikle el becerilerini ve tıbbi bilgilerini geliştirecek' dedi.

Kayseri'de imzalar atıldı! Bakın ne olacak

Büyükkılıç: Hayırlı olsun

'Aynı zamanda bir doktor olarak tıp öğrencilerimize bilimin ve teknolojinin ışığında simülasyon ünitesi imkanına katkı sağlamak bizler için büyük onur' diyen Büyükkılıç, 'Kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cemal  Alper Kemaloğlu’na teşekkür ediyor, yapılan bu çalışmanın şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum' ifadelerini kullandı.