Kayseri'de deprem nedeniyle yıkılan okulda son durum!

Kayseri'de 6 Şubat depremlerinin arıdan birçok okulun tahliye edilmesine ve yıkılmasına karar verilmişti. Sonrasında yapımına başlanan okullarda son durum merak edilirken inceleme gerçekleştirildi.

11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından Kayseri’de birçok okul için yıkım kararı alındı. Vatandaşalar okulların yeniden yapım sürecini takip ederken, Ahmet Kirazgiller İlkokulu’nda son aşamaya gelindiği öğrenildi.  

Kayseri'de deprem nedeniyle yıkılan okulda son durum!

Yıkılan okullar yeniden yapılıyor

Kayseri’de depremlerin ardından birçok okul için yıkım kararı çıktı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak için yapılan bu işlemin ardından vatandaşlar okulların yeniden yapılması için beklemeye başlamıştı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ihalelerin ardından yapımına başlanan okulları ise İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yakından takip ediyor.

Kayseri'de deprem nedeniyle yıkılan okulda son durum!

Yapımında son aşamaya gelindi

2026-2027 yılı Eğitim Öğretim Yılı’na hazırlanması için çalışmaları devam eden Ahmet Kirazgiller İlkokulu’nda son aşamaya gelindi. Osman Kavuncu Mahallesi’nde deprem nedeniyle yıkım kararı alınan Ahmet Kirazgiller İlkokulunda incelemelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yapımı son aşamaya gelen binanın mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Diğer yandan eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında devam eden çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdürülmesi ve süreçlerin titizlikle takip edilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.