Kayseri'de çiftçiye müjde! Destekler artırıldı
Kayseri'de binlerce çiftçiyi sevindiren haber geldi. Üreticilerin desteklenmesine katkı sağlamak amacıyla tarımsal destekleme kapsamında önemli bir güncelleme yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri’de binlerce çiftçiyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. Üretimin temel taşı olan çiftçilere yönelik desteklerde önemli bir artış yapıldı. Destek katsayı değerleri 2026 ve 2027 üretim yılları için artırıldı.
Destek katsayı değeri artırıldı
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2026 üretim yılı için dekar başına 310 TL olarak belirlenen destek katsayı değeri, 367 TL olarak güncellendi. Böylece 2025 üretim yılında 244 TL olan dekar başına destek katsayı değeri yüzde 50,4 artmış yaşandı. 2027 üretim yılı desteklemeleri için ise destek katsayı değeri 442 TL’ye çıkarıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.
