Kayseri'de aşılama sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Hayvan Hastalık ve Zararları ile Mücadele Programı' kapsamında Kayseri'de de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara şap hastalığına karşı başlayan aşılama kampanyası sürüyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de aşılama sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığının “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı" kapsamında Kayseri’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara şap hastalığına karşı 1 Eylül tarihi itibariyle başlayan sonbahar şap aşılama kampanyası devam ediyor. Kayseri'de aşılama sürüyorBu kapsamda aşıları yerinde kontrol etmek amacı ile İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Sami Yılmaz, Hayvan Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ergün Tuğluk ve teknik personeller Hacılar’a giderek denetim yaptı. 
Konuya ilişkin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hayvanların hastalıktan etkilenmemesi ve kayıplarının yaşanmaması adına yetiştiricilerimizin tüm büyükbaş hayvanlarına Şap aşısını yaptırması önemlidir. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize önemle duyurulur.” denildi.Kayseri'de aşılama sürüyorŞap hastalığı nedir?
Şap Hastalığı özellikle büyükbaş hayvanlarda olmak üzere bütün çift tırnaklı hayvanlarda görülen çok bulaşıcı bir hastalıktır. 2023 yılında Afrika Kıtasından Ülkemize gelen SAT-2 suşu sebebiyle; birçok ilimizde hastalık mihrakları çıkmıştır. Hastalık gelmeden mücadele için yapılabilecek en güzel önlem hayvanlarımızın aşılanmasıdır. Bu aşılama sayesinde düşük maliyetlerle çiftçilerimizin ve üreticilerimizin ekonomik kayıplarının önüne geçilebilmektedir.
Kayseri'de aşılama sürüyorKayseri'de aşılama sürüyor