Kayseri'de 60 milyon avroluk dev yatırım!

Kayseri'de çevrenin korunması, su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve altyapının güçlendirilmesi amacıyla önemli bir yatırım için harekete geçildi. Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından yürütülecek projenin ihale sürecine geçildi.

Kayseri’nin atıksu arıtma kapasitesini önemli ölçüde artıracak Kayseri Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı (Faz-II) ve Kanalizasyon Kısmi Kollektör Hattı Yapım İşi için ihale gerçekleştirildi. Yüzde 100 hibe finansmanıyla hayata geçirilmesi planlanan projenin toplam yatırım bedelinin 60 milyon avro olduğu açıklandı.

Kayseri'de 60 milyon avroluk dev yatırım!

İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankasından destek

Kayseri Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı (Faz-II) ve Kanalizasyon Kısmi Kollektör Hattı Yapım İşi’nin, İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankası destekleriyle hayata geçirilmesi planlanıyor. Toplam 60 milyon avroluk yatırım bedeline sahip projenin finansmanının yüzde 100 hibe yoluyla karşılanacağı bildirildi.

Arıtma kapasitesi 300 bin metreküpe çıkacak

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin günlük atıksu arıtma kapasitesinin 300 bin metreküpe çıkarılması hedefleniyor. Kapasite artışı sayesinde kentte oluşan atıksuların daha ileri teknolojiyle ve daha yüksek miktarda arıtılması mümkün olacak. Kanalizasyon kısmi kollektör hattının da proje kapsamında yapılmasıyla birlikte atıksuların tesise daha düzenli ve güvenli biçimde ulaştırılması amaçlanıyor. Böylece şehrin büyüyen nüfusuna ve artan altyapı ihtiyaçlarına uzun vadeli çözüm sunulacak.

Yılda 11 milyon metreküp su yeniden kullanılacak

Yatırımın öne çıkan bölümlerinden biri de arıtılan suyun yeniden kullanıma kazandırılması olacak. Proje kapsamında yılda yaklaşık 11 milyon metreküp suyun geri kazanılması hedefleniyor. Projenin, Kayseri’nin gelecekteki su ihtiyacının karşılanmasına da önemli destek sunması bekleniyor.

Kayseri'de 60 milyon avroluk dev yatırım!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ihale ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün Kayseri’miz için çok kıymetli bir çevre yatırımı olan Kayseri Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı (Faz-II) ve Kanalizasyon Kısmi Kollektör Hattı Yapım İşi ihalesine katıldık. KASKİ’mizin İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankası destekleriyle hayata geçireceği, 60 milyon avroluk ve yüzde 100 hibe finansmanlı bu projeyle atıksu arıtma kapasitemizi 300 bin m³/güne çıkaracak, yılda 11 milyon m³ suyu yeniden kullanıma kazandıracağız. Kayseri için çalışmaya, üreten ve geleceği düşünen bir şehir olmaya devam ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun’