Kayseri'de 3 milyonluk kaçak gözlükler ele geçirildi
Kayseri'de jandarma ekiplerinin kargo gönderilerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 600 adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ele geçirildi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Melikgazi Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu önemli bir kaçakçılık operasyonuna imza atıldı.
Ekipler, kargo yolu ile Kayseri'ye kaçak ürün getirileceği yönündeki bilgi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde şüpheli şahsın teslim aldığı kargo kolisi mercek altına alındı.
Koliden yüzlerce kaçak ürün çıktı
Melikgazi ilçesinde 4 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, M.İ. isimli şahsın elinde bulunan kolide yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 600 adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ele geçirildi.
Kaçak yollarla yurda sokulduğu değerlendirilen ürünlere el konulurken, operasyon ekipler tarafından tutanak altına alındı.