Kayseri'de 3 gün sürecek! HÜRJET ve Türk Yıldızları geliyor

Kayseri'de 16-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 8. Bilim Festivali'nde yaklaşık 200 etkinlik ziyaretçilerle buluşacak.

Kayseri'de bilim ve teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği büyük buluşma için geri sayım sona erdi. Çocuklardan gençlere, teknoloji tutkunlarından havacılık meraklılarına kadar her yaştan ziyaretçiye hitap edecek 8. Kayseri Bilim Festivali yarın kapılarını açacak. Üç gün boyunca yaklaşık 200 etkinliğin gerçekleştirileceği festivalde, Türkiye'nin yerli ve millî havacılık projeleri ile gökyüzü gösterileri de yer alacak.

Kayseri'de 3 gün sürecek! HÜRJET ve Türk Yıldızları geliyor

Kayseri'de üç gün boyunca bilim heyecanı yaşanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK iş birliğinde, Kayseri Bilim Merkezi öncülüğünde düzenlenecek 8. BİLİMFEST Kayseri için hazırlıklar sürüyor. Bilim, teknoloji ve inovasyon alanında kentin önemli organizasyonlarından biri haline gelen festival, bu yıl da geniş kapsamlı programıyla ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek festivalde, sekiz farklı temada yaklaşık 200 etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor. Bilimsel uygulamalar, teknoloji etkinlikleri ve interaktif atölyelerle özellikle çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisinin artırılması hedefleniyor.

Başkan Büyükkılıç'tan Kayserililere davet

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, festival öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bilim meraklılarına seslendi.

Büyükkılıç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bilimsever gençlerimizin sabırsızlıkla beklediği 8. Kayseri Bilim Festivali başlıyor. Bilimin heyecanını birlikte yaşamak, keşfetmek ve geleceği birlikte şekillendirmek için tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz."

Kayseri'de 3 gün sürecek! HÜRJET ve Türk Yıldızları geliyor

HÜRJET, Türk Yıldızları ve Çelik Kanatlar Kayseri'de

Festivalin en dikkat çekici bölümlerinden birini havacılık etkinlikleri oluşturacak. Türkiye'nin yerli ve millî havacılık projelerinden HÜRJET'in festival kapsamında sergilenmesi planlanıyor.
Türk Yıldızları ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar ekibinin gösterilerinin de festival programında yer alması bekleniyor.

Türk Hava Kurumunun balon ve paramotor gösterileriyle birlikte ziyaretçiler, bilim ve teknolojinin yanı sıra havacılık alanındaki etkinlikleri de takip etme fırsatı bulacak.

Yaklaşık 200 etkinlik ziyaretçilerle buluşacak

Üç gün sürecek festivalde sekiz farklı temada yaklaşık 200 etkinlik gerçekleştirilecek.
İnteraktif atölyelerden bilimsel deneylere, teknoloji uygulamalarından havacılık gösterilerine kadar geniş bir programın hazırlanması planlanıyor. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel konuları uygulamalı olarak deneyimlemesi, yeni teknolojilerle tanışması ve keşfetme merakının desteklenmesi amaçlanıyor.

Kayseri'de 3 gün sürecek! HÜRJET ve Türk Yıldızları geliyor

Festival ne zaman ve nerede düzenlenecek?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenecek 8. BİLİMFEST Kayseri, 16-17-18 Ekim 2026 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.
Üç gün sürecek organizasyonda bilim, teknoloji ve havacılık alanındaki etkinlikler Kayserililerle buluşacak.