Kayseri'de 20 ayrı kooperatifin mağdurları eylem yapacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin bir süre önce verdiği sözleri hatırlattılar ve gereken adımların atılmasını istediler.

Kayseri'de 20 ayrı kooperatifin mağdurları eylem yapacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kooperatif mağdurlarının tepkisi sürüyor. Bu kapsamda 20 ayrı kooperatifin üyeleri Cumhuriyet Meydan’ında eylem yapacak ve kendilerine verilen sözlerin tutulması için iktidara çağrı yapacak. 13 Şubat 2022 Pazar günü saat 13:00'te Kayseri Cumhuriyet Meydanında, yaklaşık 20 ayrı kooperatiften mağdurları ve aileleri tarafından “Kooperatiflerdeki çeteleşmeleri ve üyelere yaşatılan mağduriyetleri” protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapılacak. 
“TOPLUMSAL İNFİAL OLUŞTURMAYA YÖNELİK BİR HAL ALMAKTADIR”
Konuyla ilgili olarak mağdurlar tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşık 1 ay önce  sayın Mehmet Özhaseki Beyin konuşmasında belirttiği üzere,‘Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelere yasadaki boşluktan istifade ederek hayatı zehir eden çeteler türemeye başladı. Bunlar iyi niyetli değillerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız da olaya muttali oldular ve konu ile ilgili gerekli yasa çıkacaktır ve bu ailelerimizin sorunları çözülecektir’ bağlamında sayın Mehmet Özhaseki beyin açıklamaları olmuştur. Ancak aradan geçen bu süreçte mağduriyetler, telafisi çok güç olacak bir biçimde artmaktadır. Adeta bir orman yangını gibi tüm Türkiye’ye yayılması muhtemel, toplumsal infial oluşturmaya yönelik bir hal almaktadır. Bu mağduriyetler için pilot bölge seçilmiş olan Kayseri'deki yaklaşık 20 kooperatif mağdurları ve aileleri; yaklaşık 30 bin aileyi direkt etkileyen mevcut sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için 1163 sayılı kooperatifler kanununda gerekli değişikliğin söz verildiği gibi bir an önce yapılmasını siyasilerimizden ve sayın Cumhurbaşkanımız’dan acilen talep etmektedirler” denildi.