Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakim karşısında...

Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakim karşısına çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan sanıklar hakim karşısında...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan abi kardeş hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar, T.S. ve K.S. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Davacı D.S. SEGBİS ile bağlandı.

Dava kapsamında dinlenen tanık H.S.'ye olayın nasıl gerçekleştiği soruldu. H.S. mahkemede verdiği ifadede şu açıklamalara yer verdi: "Sanıkları halamın oturduğu mahalleden tanırım. Davacı D.S. arkadaşım olur. Olay günü parkta oturuyorduk ve alkol alıyorduk. Sanıklar beyaz bir araç ile geldiler ve aracı parkın ilerisine park edip araçtan indiler ellerinde silah vardı, bir süre yürüdükten sonra ateş etmeye başladılar. oturduğumuz yerde şişeler vardı şişeler kırıldı. Biz silah sesini duyunca D.S. ile beraber kaçmaya çalıştık. Küfür ve hakaret ederek arkadan ateş ettiler. D.S. yanımda vuruldu. D.S. vurulunca sanıklar kaçtılar. Ben de D.S.'yi bizim evin önüne götürdük sonrasında ambulansı aradık. D.S.'de silah yoktu bizim sanıklara her hangi bir saldırımız olmadı. Sanıklar ile D.S. arasında ev mevzusundan kaynaklı bir husumet var diye biliyorum. Kocasinan ilçesinde oturan S.Y.'nin babası D.S.'ye ev veriyor. Sanıklar D.S.'nin o mahallede yaşamasını istemedikleri için böyle bir saldırıda bulundular diye biliyorum."

Sanıklardan K.S. ise mahkemede yaptığı açıklamada: "Hepsine ateş etmiş olsak neden sadece biri yaralansın üzerimize atılı suçlamaları kabul etmiyoruz beraatimizi talep ediyoruz." dedi.

Davacı D.S. ise tanık beyanının doğru olduğunu sanıkların tutuklanmalarını talep ettiğini bildirdi.

Savcı Mütalaasında tutuksuz sanıklar, T.S. ve K.S.'nin kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle davayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın 29.10.22 tarihinde Mimarsinanbahçelievler mahallesinde gece saatlerinde gerçekleştiği sanıklar T.S. ve K.S.'nin ellerindeki silahlarla ateş açtığı ve parkta arkadaşlarıyla oturan D.S.'yi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtığı iddia ediliyor.