Kaşıkçı ailesi Germir'de köklerini aramış

Kaşıkçı ailesi Germir'de köklerini aramış
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Dünya’nın konuştuğu Cemal Kaşıkçı olayı bir anda Kaşıkçı ailesini gündeme taşıdı. Kaşıkçı ailesinin kökenlerinin Kayseri’nin Germir Mahallesi’nde olduğu yönünde çok sayıda iddia ortaya atılırken Germir Mahalle Muhtarı Ali Kapısız’da iddiaları doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması ile birlikte bir kez daha gündeme gelen Kaşıkçı ailesi ile ilgili iddiaları en geniş şekilde Karar Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur gündeme getirdi ve köşesinde paylaştı. Karar Gazetesi yazarlarından Oğur yazısında, özellikle Kayseri’nin Germir  Mahallesi’ne vurgu yaparken Germir’in bir çok ünlü ailenin yaşadığı yerleşim olarak dikkat çektiğini Kaşıkçı ailesi’nin de 300 yıl önce Germir’de yaşadıklarını ileri sürdü. 300 yıl önce Germir’den Hac için ayrılan ailenin bir daha Germir’e dönmediği ifade edilirken müezzinlik yaptığına dair bilgiler olduğuna da dikkat çekildi. Yıldıray Oğur’un gündeme getirdiği bir başka iddia ise Dünya’nın en zenginleri arasında yer alan Adnan Kaşıkçı’nın oğlu Muhammed Kaşıkçı’nın dönemin en ünlü modelleri arasında gösterilen sevgilisi Debie Dickinson’la birlikte Germir’e geldiği bilgisi oldu.

Germir Mahalle Muhtarı Ali Kapısız, Kayseri Olay Haber Merkezinin bu konudaki sorularını yanıtladı. Muhtar Kapısız, Kaşıkçı’nın Germir ziyareti  olayını doğrularken, açıklamasında “Biz o dönemler küçüktük. Çok ünlü bir ailenin köyümüze geldiğini söylediler. Köyümüzün en yaşlıları ile görüştüler. Dedelerinin mezarını bulmak istediklerini söylediler. Kalabalık bir gruptu. Kaşıkçı ailesi olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

O döneme ve yaşanan olaya tanıklık edenlerin bir çoğunun bugün Germir’den ayrıldığını veya hayatını kaybettiğini söyleyen Germir Mahalle Muhtarı Ali Kapısız, “Bu olay yaşandığında biz daha çocuktuk.  Çok heyecanlanmıştık. Birçok polis vardı. Valilik tarafından görevlendirilmiş. O gün hatırladığım kadarıyla  yaşlılarımız mezara geldiler ancak mezar yerini tespit edemediler” dedi.

-Haber Merkezi