AK Parti'de Karatepe İsyanı!

AK Parti'de Karatepe İsyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Şükrü Karatepe, kentte katıldığı Küçük Millet Meclisi’nde, “Nasıl bir belediye başkanı seçmeliyiz?” konusunu masaya yatırdı ve katılımcılara bilgi verdi. Karatepe, yaptığı açıklamalarla yine akıllarda soru işaretleri bıraktı ve düşündürdü. Belediye Başkanlarının birikime saygılı olması gerektiğini belirten Karatepe, Kayseri Meydanı ve Sivas Caddesi örneği vererek, “Kaz oğlum buraya bir bat çık, vur oğlum üstünden bir viyadük, gir buradan, dal buradan yüz buradan diyemezsiniz. Tarihe saygılı olacaksınız. Birikime saygılı olacaksınız. Para nasıl birikiyor santim santim şehirde öyle birikir. İşte bir yapar biri tahrip ederse şehir olmaz” dedi.

 

Karatepe, konuşmasında hayatını kaybeden CHP’li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’dan da övgüye bahsetti. Raylı Sistem göndermesi yapan Karatepe, “Niyazi Bahçecioğlu ile ilgili gelip, bana tuhaf şeyler söylerlerdi. Dedim ki en kötü işi yapsaydı,  Allah korusun raylı sistemde ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, Kayseri’nin gelmiş geçmiş en saygı değer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır” sözleriyle de dikkat çekti. Karatepe  ayrıca “Belediye başkanı hangi görüşte olursa olsun, ister sol, ister sağ, muhafazakar,milliyetçi olsun kendi içinde tutarlı olan bir dünya görüşüne sahip olmalıdır” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi  ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe,  Kayseri’de Küçük Millet Meclisi’nin ’Yerel gündem’ konulu oturumuna katıldı. Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturumda konuşan Karatepe, "Nasıl Bir Belediye Başkanı Seçmeliyiz?" sorusuna cevap verdi. Küçük Millet Meclisi oturumuna Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve STK temsilcileri katıldı.

 

“ÖNYARGI ÖNEMLİ BİR PROBLEMDİR”

Burada katılımcılara seslenen Karatepe,  “Başkan, insanı dinlemeyi ve ikna etmeyi bilecek” dedi.

Karatepe,  “Bir belediye başkanı bilgili ve tecrübeli bir isim olmalıdır. Hayat tecrübesi olacaktır. Bu bilgi ansiklopediden elde edilen bilgi de işe yarar tabi ama hayatla örtüşen bilgilerin olmalı lazım. İnsanı anlamak, insanı dinlemek ve insanı ikna etmek, bir yerel yöneticinin görevlerinden birisidir. İnsanların her şey ile ilgili önyargısı var. Önyargı önemli bir problemdir. Doğru anlatacaksınız ve anlattığınıza inanacak. Bir kişi kalkıp belediye başkanı olmuşsa şehir nedir, şehircilik nedir, şehir hayatında imar nedir ve estetik konular neler gibi konularda da genel bir şeyin bir entelektüel alakasının insan olarak olması lazımdır. Bu işlerle ilgilenmeyen bu işleri hafife alan, olsa da olur olmasa da olur gibi bakan insanların belediye başkanı olması uygun değildir” dedi.

"Belediye başkanı, inançlı olmalıdır. Bu imanlı anlamına değil, dini anlamda imanlı demek istemiyorum” diyen Karatepe, “Millete inanacak. Bir belediye başkanı milletin büyük olduğuna inanacak. Güçlü olduğuna inanacak. Bu milletin hak ettiğine inanacak. Bu halkın hizmeti hak ettiğine inanacak. Bunlara bu yeter diyen bir belediye başkanı kötü bir başkandır. O şehir ile alakalı hayaller görecek. Yaptığı veya yapmadığı işler rüyasına girecek." şeklinde konuştu.

“110 SENEDE OLUŞAN BİR BULVARA SİZ KAZ OĞLUM, YAP OĞLUM BAT ÇIK DİYEMEZSİNİZ”

Karatepe, konuşmasında verdiği Kayseri örnekleri ile de akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Belediye başkanlarının birikime saygılı olması gerektiğini anlatan Karatepe, Kayseri Meydan’ı, Sivas Caddesi, Nato Caddesi örnekleri verdi. Karatepe,  “Zannediyorlar ki bütün caddelerimiz Nato Caddesi gibi kuruldu. Hayır. Bütün caddeler bir defa da kurulmadı. Şu an Kayseri Meydan’ın mekansal değişimi, diye kitap yayınlıyorum. 110 senede oluşmuş. İlk kazma 110 sene önce vurulmuş. Değişik merhalelerde bu şeklini 110 senede almış. 110 senede oluşan bir bulvara siz kaz oğlum buraya bir bat çık, vur oğlum üstünden bir viyadük, gir buradan, dal buradan yüz buradan diyemezsiniz. Tarihe saygılı olacaksınız. Birikime saygılı olacaksınız. Para nasıl birikiyor santim santim, şehirde öyle birikir işte. Bir yapar biri tahrip ederse şehir olmaz”  ifadeleri ile dikkat çekti.

“BAHÇECİOĞLU, KAYSERİ’DE GELMİŞ GEÇMİŞ EN SAYGIDEĞER BAŞKANLARDAN BİRİDİR”

Açıklamasında Kayseri’de 1973-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve 2013 yılında hayata veda eden CHP’li Niyazi Bahçecioğlu’nu da anan Karatepe, övgüyle bahsederek, “Saygıdeğer belediye başkanlarından biridir, arkasında tahribat bırakmamıştır” diye konuştu. Karatepe,  katılımcılara seslenerek, “Size garip,  bir şey söyleyeceğim, aklınızda kalsın. Niyazi Bahçecioğlu ile ilgili gelip, bana tuhaf şeyler söylerlerdi. Dedim ki en kötü işi yapsaydı, Allah korusun raylı sistemdi, ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, Kayseri’nin gelmiş geçmiş en saygıdeğer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır” dedi.

“Belediye Başkanı ilkeli olacak, dik duracak” diyen Karatepe, ayrıca “Belediye başkanı hangi görüşte olursa olsun, ister sol, ister sağ, muhafazakar, milliyetçi olsun, kendi içinde tutarlı olan bir dünya görüşüne sahip olmalıdır” diye konuştu.

ŞİREMENLİ MAHALLESİ ÖRNEKLİ DİL UYARISI!

Karatepe, başkanlara yerel dil kullanmamaları konusunda da uyarıda bulunarak, “Milyonluk şehri yönetmeye talip olan arkadaşlar, lütfen dillerine iyi kullansınlar, özen göstersinler. Televizyonda mahalli dille konuşulmaz, yerelde konuşulsun. Tabiî ki Şiremenli Mahallesi’ne gittiğinde ‘ne örüyon ağzını yediğim’ denir, o orda kalır,  ama televizyonda söyleyemezsiniz. Dili, Türkçe’yi iyi konuşmaları tavsiye edilir” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Küçük Millet Meclisi toplantısında “2023 Eğitim Vizyonu Belgesi” konusunda da konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Zülfük Altan katılımcılara bilgi verdi. 2023 Eğitim Vizyonu aktaracak öğretmenlerin olmadığını savunan Altan, “Etik, ahlak, erdem öğretilmeden hiçbir yere gidemeyiz” dedi. Haber Merkezi-Cafer ZENGİN