İşte yeni partinin logosu ve manası! eski MHP'li Kayserili Genel Başkan açıkladı: Devrim yapacağız!

Yeni Parti olan Kutlu Parti'nin Kayserili Genel Başkanı Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, hedeflerini anlattı. Halaçoğlu, aynı zamanda partinin logosu hakkında da merak edilenlere açıklık getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İşte yeni partinin logosu ve manası! eski MHP'li Kayserili Genel Başkan açıkladı: Devrim yapacağız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri eski Milletvekili aynı zamanda Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof Dr Yusuf Halçoğlu, Kutlu Parti konusunda hedeflerini anlattı. 
Partinin kuruluş süreci ile ilgili olarak resmen başvuru yapan Halaçoğlu,  ‘Her konuda ciddi çalışmalar yaptık, programlar hazırladık. Direk iktidara yönelik bir parti kurulmuştur. Geniş bir katılım var. Eski milletvekilleri benim dışında yok. Siyasete girmeyen insanların bir araya geldiği bir parti. Yargıtay süreci var’ dedi.

Sağcılığı, solculuğu, Batı’nın empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz

Kutlu Parti konusunda İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını dile getiren partinin kurucu Genel Başkanı Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, ‘Partimiz, sağ sol merkez gibi mefhumların hepsini bir kenara atmış durumdadır. Hiçbirini kabul etmiyoruz. Sağcılığı, solculuğu, merkez gibi, Batı’nın empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz’ diye konuştu. Halaçoğlu, ‘Doğrudan doğruya kendimiz vatansever olarak, tıpkı Atatürk gibi, Atatürk'ün milli mücadeleye girişinde sağ sol merkez gibi bir anlayış yoktu. Doğrudan doğruya vatansever olarak çıkmıştı ve ülkeden düşmanı atmak üzere çıkmıştı. Ülkeden düşmanı atmak için yola çıkmıştı. Biz de ülkemizi düze çıkaracağız’ şeklinde konuştu.

İşte yeni partinin logosu ve manası! eski MHP'li Kayserili Genel Başkan açıkladı: Devrim yapacağız!

Herhangi bir şekilde yurt dışından herhangi bir yere sırtımızı dayamış değiliz

‘Türkiye'yi düze çıkaracak bir anlayışla bütün vatanseverleri inancına, soyuna sopuna bakmadan bu vatanı gerçekten seviyorsa, bu millete gerçekten fedakarca davranış içerisindeyse herkesin başımızın üstünde yeri vardır diyoruz’ diyen Halaçoğlu, ‘Hedef olarak ne bir muhalefet partisini, ne iktidar partisini almadık. Bütün Türk milletine sesleniyoruz ve doğrudan doğruya iktidar olma hedefiyle yola çıktık. İnşallah bunu da başaracağız. Herhangi bir şekilde yurt dışından herhangi bir yere sırtımızı dayamış değiliz. Onu özellikle belirtmek istiyorum. Yurt içinden herhangi bir yere yine sırtımızı dayamış bir parti olarak görmeyeceksiniz. Sözünün eri, dik duran omurgalı her şeyi halkla paylaşabilen bir parti olarak bizi göreceksiniz’ dedi.

Milletvekillerin de iki maaş kabul etmiyoruz.

Şeffaf bir yönetim ortaya koyacaklarını dile getiren Halaçoğlu, ‘Bütün davranışlarımızı, her şeyimizi ne kadar, nereden para geldiği, nereye harcadıklarımızı bile göreceksiniz. Bu konuklarda sıkıtımız olmayacak. Mümkün olduğunca üye yapmayı istiyoruz, onları aidatları destekleri ile parti ayakta duracaktır. Bizler, birden fazla maaş alanları kabul etmiyoruz. Milletvekillerinin de iki maaş kabul etmiyoruz. Ya emekli maaşı ya da milletvekili maaşı tercih edeceklerdir. Partilere Devlet yardımı yapılmasını da kabul etmiyoruz, çünkü adaletsizlik var’ ifadelerini kullandı.
Büyük bir reform yapacağız, hatta gerekirse devrim yapacağız.

İşte yeni partinin logosu ve manası! eski MHP'li Kayserili Genel Başkan açıkladı: Devrim yapacağız!

Parlamenter sistemi savunuyoruz!

Parlamenter sistemi savunduklarını kaydeden Halaçoğlu, Senatörlerin olduğu çift meclisli bir yönetim anlayışını savunduklarını dile  getirdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı olduklarını kaydeden Halaçoğlu, ‘Denetlenemeyen, kontrol edilemeyen bir sistem hiçbir zaman devletleri ayağa kaldıramaz,  aksine çökertir. Büyük bir reform yapacağız, hatta gerekirse devrim yapacağız. Siyasetin içine girmiş din konusunu kabul etmiyoruz. Din kendi mecrasında olacaktır’ dedi. Kutlu Parti’nin Kurucular Kurulunun 84 kişiden oluştuğunu belirten Halaçoğlu, bunun yanında geniş bir tabana yayıldığını söyledi. Halaçoğlu, ayrıca muhalefete muhalefetlik yapan bir parti de olmayacaklarını belirtti.

İşte yeni partinin logosu ve manası! eski MHP'li Kayserili Genel Başkan açıkladı: Devrim yapacağız!

Parti’nin logosu ve adı hakkında ne dedi?

Partinin adı ve logosu hakkında da bilgi veren Halaçoğlu, ‘Partinin kısaltması yok. Kutlu Parti olarak ifade ediyoruz. Kutlu Türkçe bir kelimedir. Bereketi, iyiliği temsil eder. Logomuzda da güneş yeniden doğuyor, yeni bir güne başlıyoruz, karanlıklar sona erecek. Hayat Ağacı da Türk motifli bir hayat ağacı. Logomuzdaki baklava şekli de geçmiş ve geleceği temsil ediyor. Güneşin yeniden doğuşu ile yeni bir güne başlangıç yani Nevruz’un başka bir şekli. Hayat Ağacının motifleri de tamamen Türk motifleridir’ dedi.