'İşte seçimin kazananları ve kaybedenleri'

Kayseri'nin usta isimleri köşe yazılarını Kayseri Olay sitesinde siz kıymetli okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor. Son günlerin gündemden düşmeyen konusu seçim hakkında da yine önemli bir yazıyı Gazeteci Hamdi Altuntaş sizler için kaleme aldı. Peki Altuntaş yazısında seçim ile ilgili neler söyledi?

'İşte seçimin kazananları ve kaybedenleri'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Birbirinden önemli isimler Kayseri’ye dair ne varsa köşe yazısına taşımaya devam ediyor. Kayseri’nin usta kalemlerinden Hamdi Altuntaş’ta yeni yazısında seçim konusuna değindi. Altuntaş yazısında, ‘Seçimi kimler kazandı, kimler kaybetti?’ diye sordu.
“Cumhurbaşkanı seçimi henüz bitmedi diyenler olabilir; ama bana göre bitti.” Diyen Altuntaş, “28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur seçimlerinde 4,5 puanlık fark en az ikiye katlanarak 9 puana çıkar ve Cumhurbaşkanı seçilir. Çünkü, ikinci tura girmeyecek olan Sinan Oğan’ın aldığı oyların büyük çoğunluğu milliyetçi oylardır ve yeni adresi kahır ekseriyetle Cumhurbaşkanı Erdoğan olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

'İşte seçimin kazananları ve kaybedenleri'
Altuntaş seçimin kaybedenlerini sıraladı. Altuntaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Kemal Kılıçdaroğlu: Tarihimizin en ağır felaketlerinden birisini yaşamış olmamıza ve deprem felaketinin özellikle ilk günlerinde çok ciddi yanlışlar yapılmasına rağmen seçimi kazanamıyorsanız mağlupsunuz. Aleni bir ekonomik krize rağmen insanların çoğunluğunu yanınıza çekemiyorsanız mağlupsunuz. Her iki adayın taraftarları bir yana, ehven-i şer düşüncesiyle oy verenler daha ağır şer olarak sizi görüyorsa mağlupsunuz. Yanı başınızdakiler bile “Bir başkası çıksa kazanırdı” diye düşünüyorsa mağlupsunuz. Tüm bu düşünceler ışığında diyorum ki, 14 Mayıs değilse bile 28 Mayıs Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için istese de istemese de artık son seçim olmuştur.” 
Altuntaş yine seçimin kazananlarını da listeledi. Altuntaş, “Sinan Oğan: istisnalar hariç bu kadar oy alacağını kimse tahmin etmiyordu. Elbette bu oya ulaşmasında Sayın Muharrem İnce’nin çekilmesi de etkili olmuştur. İkinci tur seçimleri öncesi ortaya koyacağı tavır Sinan Oğan’ı gelecekte çok daha etkili bir siyasetçi haline getirebilir.” ifadelerini kullandı.
Altuntaş, Kayseri neden sinan Oğan’ı sevdi sorusunu da yanıtladı ve ekledi: Kahır ekseriyet tarafından seçimlerin kazananları arasında gösterilen Sinan Oğan en fazla oyu %11,9 ile Iğdır’dan aldı. Normal, çünkü memleketi. Oğan’a en yüksek oyu veren ikinci il ise % 8,8 ile Kayseri oldu.  Sayın Oğan, Kocasinan’da %9,23, Melikgazi’de %9,28, Talas’ta ise %10,62 oy aldı.  Kayseri’de her 10 seçmenden 1 tanesinin oyunu almak için farklı bir bağ kurmak lazım. Üstelik, Sinan Oğan’ı destekleyen ATA ittifakı %3,3’te kalmışken bu oya ulaşılıyorsa iyi okumak gerekir. Kanaatin ne derseniz? Yerim kalmadı derim. Bir sonraki yazıda hem bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak hem de yeni seçilen Kayseri milletvekilleri ile emekli oldular diye görülen önceki dönem milletvekillerimizle ilgili görüşlerimi aktarmak istiyorum. Sağlıcakla kalın…"

'İşte seçimin kazananları ve kaybedenleri'

ALTUNTAŞ'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN