İşte Kayseri'nin denizi

Kayseri Olay Gazetesi haber merkezi olarak gezilip görülecek yerleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. Bugünkü durağımız doğa yürüyüşü, tekne turu, bungalov evleri ve piknik alanlarıyla şahane imkanlar sunan Kayseri'nin mutlak uğranması gereken noktalardan birisine gideceğiz. Detaylar haber merkezimiz tarafından hazırlanan haber bültenimizde.

İşte Kayseri'nin denizi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri tarihi, doğası ve yemekleriyle göz dolduruyor. Gezilip görülecek yerleri ile de adeta cezbediyor. Bu kapsamda mavi ile yeşili bir arada bulunduran bu adres, doğa yürüyüşü, tekne turu, bungalov evler ve piknik alanlarıyla adeta vatandaşların akımına uğruyor. Kuşçu Marina, yapılan hizmetlerle turizmin cennetlerinden biri olmaya emin adımlarla ilerliyor. 

‘KAYSERİ’NİN DENİZİ’
Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinde, günün yorgunluğunu atabilir ya da keyifli bir izin günü geçirebilirsiniz. Yamula Barajı kıyısında, oturma alanları, 7’den 70’e herkese hitap eden piknik alanları ve sosyal mekanları ile sizleri buluşturuyor. Aynı zamanda Kuşçu’da bungalov evlerle bir ‘Tatil Köyü’ de yer alıyor.
Kuşçu Marina’da teknede gezinti yapabilir, havuzda yüzüp daha sonra seyir terasında eşsiz manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. 

‘YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ’
Ayrıca yerli ve yabancı turistler için trekking yapılabilecek yürüyüş parkurları ile şehrin stersinden uzakta keyifli bir yolculuğa çıkma fırsatı var. Özellikle motor tutkunları, bisiklet severler ve olta balıkçıları için özel çalışmalar da yapılıyor. 
Kuşçu Marina sadece gündüzleri değil geceleri de görsel açıdan estetik bir görüntüye sahip. Göl kenarı dekoratif led aydınlatma ile görsel keyif sunuyor. 
Kocasinan Kuşçu Marina’da Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

KAYSERİ’NİN DENİZİ KUŞÇU’YA KANO VE YELKEN SPORLARI İÇİN TESİS
Öte yandan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajına, kano ve yelken sporları için bir tesiste kazandırılacağını söyledi.  

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Kuşçu bölgesinde yapacağımız su sporları merkezimizin çalışmalarına başladık. Temel hafriyat çalışmalarının ardından merkezin inşaatına başlanacak. Yamula Barajı’mızın hemen yanı başında bir su sporları merkezi yaparak, gençlerimizin ve su sporlara ilgi duyan vatandaşlarımızın yelken, kano ve kürek gibi sporlarla buluşturacağız. Geçen yıl, başlattığımız çalışma devam ediyor. Kayseri’mize su sporlarının merkezini kazandırmış olacağız. İnşallah yapacağımız yatırımlarla; 'Suyu ve denizi olmayan, Anadolu’nun ortasında bir şehirden nasıl su sporları alanında sporcular çıkar’ konuşulacak. Allah nasip ederse bu hayırlı hizmetleri ortaya çıkarmak için yapmış olduğumuz gayretler, su sporcuların yetişmesiyle birlikte çalışmalarımız filizlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, yapılacak olan su sporları merkeziyle Türkiye'ye şampiyon sporcular yetiştireceklerini sözlerine ekledi.
Kuşçu Marina, şehirden uzakta keyifli bir yolculuğa çıkmak isterseniz tam sizin için uygun bir adres.