'İş beğenmeyen çok' diyen Türk İş İl Temsilcisi Güven'den dikkat çeken asgari ücret açıklaması

Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin sunduğu 30 Dakika programına bu kez de Türk-İş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Koop-İş Şube Başkanı İdris Güven konuk oldu. Güven, programda asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'İş beğenmeyen çok' diyen Türk İş İl Temsilcisi Güven'den dikkat çeken asgari ücret açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Programda Gazeteci Osman Çiftci’nin sorularını yanıtlayan Türk-İş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Koop-İş Şube Başkanı İdris Güven, “Türk-İş asgari ücretin 4 bin lira altında olmasını istemiyor. Biz işçiden yanayız ama iş verenlerimizi de düşünmek zorundayız. O nedenle kimsenin üzülmeyeceği kırılmayacağı bir rakam çıkar. Bizim beklentimiz işçimizin hayatını idame ettirebileceği bir ücret alabilmesi” diye konuştu. 
“İŞ BEĞENMEYEN ÇOK”
Programda, “Adalet mi istiyoruz? Vergiyi yüzde 15’e sabitleyelim. Benim hükümetten en büyük beklentim gelir vergisinin bütün çalışanlar için yüzde 15’e sabitlenmesi” diyen Güven, “ İşçi ocak ayında aldığı maaşı aralık ayında da alsın. Ben 1982’den beri çalışıyorum. 40 yıl olmuş çalışmaya başlayalı. 9 yaşımdan beri çalışıyorum ve iş beğenmemezlik diye bir şey hiç yapmadım. Niye babam  memurdu. O yüzden dolayı bulduğum her işi yaptım. Hiçte gocunmadım. Öyle de üniversiteyi okudum. Çalışarak üniversiteyi bitirdim. Bizim arkadaşlarımız iş fazla ağır olmasın, belimde hastalık var, kalpte sıkıntı var. Bir sürü bahaneleri var. Bunu işe girdikten sonrada üretiyorlar. Tamam olabilir insan 18 yaşındaki haliyle 40’ında ki hali bir değil ki zaten. Fizyolojik olarak bazı sıkıntılarımız oluyor. İş beğenmeyen çok. Ağır kaldırmak zor iş meşakkatli iş. İnsanımız, daha rahat iş istiyor. Ağır işlerle alakalı ücret iyileştirmesi, bir iş riski ya da ağır iş primi diye bir şey telaffuz edilip asgari ücret kademeli olarak arttırılabilir. Neden bu adamın yaptığı iş gerçekten çok zor “ diye konuştu…