MHP Milletvekili Baki Ersoy'dan, 'döviz kuru' müjdesi: Fark yansıtılmayacak!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 'TUYAD Başkanı müjdeyi verdi, girişimlerimiz karşılıksız kalmadı' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MHP Milletvekili Baki Ersoy'dan, 'döviz kuru' müjdesi: Fark yansıtılmayacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Girişimlerimiz sonucunda TÜRKSAT A.Ş. tarafından alınan frekans kiralarına döviz kuru farkı yansıtılmayacak. Yerel televizyonlarımıza hayırlı uğurlu olsun” açıklaması yaptı. 
NE OLMUŞTU?
MHP Milletvekili Baki Ersoy, uydu kiralarını ödemekte zorluk çekildiğini belirttiği televizyon sahipleri için bir süre önce harekete geçmişti.  Artan döviz kurlarına dikkat çeken Ersoy, yerel televizyon kanallarının uydu kiralarının mevcut koşullar çerçevesinde sübvanse edilmesini talep etti. 
Bu konuda TÜRKSAT Genel Müdürü Hüseyin Ertok’a bir süre önce yazılı başvuruda bulunan Ersoy, artan döviz kurlarına dikkat çekerek, TV’lerin kira artışları nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
TUYAD BAŞKANI ERSOY'A TEŞEKKÜR ETTİ
Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Bengü Türk TV’de katıldığı programda Ersoy’un bu başvurusu Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri İş İnsanları Derneği (TUYAD)Başkanı Hayrettin Özaydın’ a soruldu. Konuyu gündeme getirdiği için Ersoy’a, teşekkür eden Özaydın, bu konuda TÜRKSAT’ın üzerine düşeni yaptığını belirterek, “Göz bebeğimiz TÜRKSAT zaten fiyatlarını arttırmadı. En alt kademeden gelen ve  işi bilen insanlar yönetimde şu an görev yapıyor.  Uçuruma giden artış, kurların arkasında TL sabitlenmiş durumda. TÜKRSAT üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Uzun süredir fiyat artışı yapılmıyor ve kur artışına gidilmiyor” diye konuştu.
Özaydın, programda dikkat çeken bir ayrıntıyı da gündeme taşıyarak, Ersoy’a seslendi.
Türkiye’de 1100 televizyon kanalının 425’e düştüğünü belirten Özaydın, “Bu düşüşün nedeni TÜRKSAT kiraları değil. RTÜK’ün almış olduğu ruhsat ücretleri. Dolayısıyla aynı milletvekilimizden bir de RTÜRK’e yazı yazmasını istiyorum” dedi.

Ersoy: Yüzde 50'ye varan kira zammı duyumları TV sahiplerini endişelendiriyor!

Haberin detayları için TIKLAYIN