İncesulu Ecrin'in başarısı!

Belediyenin destekleri ile engelleri aşan ve Mersin'deki şampiyonaya katılan Ecrin, başarısıyla dikkat çekti. Ecrin, bölge şampiyonasında verdiği mücadelenin karşılığını aldı ve madalya ile döndü. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İncesulu Ecrin'in başarısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve büyük bir heyecanla beklenen “Para Yüzme 1. Vize Yarışması” sonuçlandı. 19-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Mersin'de gerçekleştirilen şampiyona kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Sporcular farklı kategorilerde derece alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kayseri'den yarışlara katılan Ecrin Bütün de önemli bir başarıya imza attı. Ecrin, yarışmalarda derece elde ederek, kente madalya ile döndü. 

İncesulu Ecrin'in başarısı!
İncesu Belediyesi'nin sponsorluğunda Mersi'nde düzenlenen para yüzme bölge şampiyonasına katılan Ecrin başarısından dolayı dikkat çekerken, belediyeden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: İncesu Belediyemizin sponsorluğunda 19-20 Ekim Mersin’ de düzenlenen parayüzme bölge şampiyonasına katılan Ecrin Bütün madalya ile dönmüştür. Kendisini tebrik ederiz. Sporun ve  sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.

Para Yüzme nedir?

Para yüzme uygun engeli bulunan tüm kadın ve erkek sporculara açıktır ve yarışlar Sırtüstü, Kurbağalama, Kelebek, Serbest, Karışık ve Röle stillerinde yapılır. Dünya Para Yüzme sporunda, engelden kaynaklanan aktivite kısıtlamasının derecesi ile sporcuların gruplandırılması kriterleri “Spor Sınıfları” olarak adlandırılır. Sınıflandırma yolu ile hangi sporcuların Dünya Para Yüzme’de yarışmaya uygun olduğu ve sporcuların birlikte nasıl gruplandırılacağı belirlenir.  Para Yüzme, üç engel grubuna hitap eder – fiziksel, zihinsel ve görsel. Yüzmede spor sınıfları “S” veya “SB” kodları veya bir numara ile adlandırılır. Harf kodları stilleri, numaralar ise spor sınıflarını belirtir.  
S: Serbest Stil, Kelebek ve Sırtüstü
SB: Kurbağalama
SM: Bireysel Karışık Yüzme. “SM” kodu, Bireysel Karışık Yüzmede yarışan sporculara verilir. Bir spor sınıfı değil, giriş dizinidir ve formüller spor sınıfları için (3xS + SB)/4; S1-4 – 3 disiplin karışık stilde yarışanlar için ise (2S + SB)/3) olarak hesaplanır.