Göz spazmına dikkat!

Uzmanlar tarafından stres, kafeinin, uykusuzluk, alkol ve tütünün göz seğirmesini tetiklediği belirtiyor.

Göz spazmına dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Göz seğirmesi göz kapaklarını kontrol eden kasların istemsiz spazmlarıdır. Spazmlar dakikalar ile saatler arasında sürebildiği gibi birkaç gün aralıklarla devam edebilir. Kesin sebebinin bilinmediği; ancak uzmanlar tarafından stres, kafeinin, uykusuzluk, alkol ve tütünün göz seğirmesini tetiklediği belirtiyor. Göz kapağının tamamen kapanmasına neden olan daha uzun süreli ve şiddetli seğirme ise  göz yüzeyindeki veya göz kapaklarını kaplayan dokulardaki tahrişten kaynaklanabiliyor.Göz spazmına dikkat!Rüzgar, parlak ışıklar, güneş, hava kirliliği gibi cevresel faktörlerinde etkli olduğu göz seğirmesinde birkaç haftadan uzun sürüyor ve alınan basit önlemlere rağmen rahatlamıyorsa bir göz doktoruna muayene olunması gerekmektedir.

Göz kapağı spazmları için tedavi genellikle gerekli değildir, şikayet genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Göz seğirmesine yol açan sebeblerin birçoğu kişinin yaşamıyla ilişkilidir.

Hafif seyreden göz seğirmesi şikayetinde şunlar uygulanabilir:

Gevşeme ve germe egzerszileri yapılabilir, uykuya önem verilmelidir, Alkol, tütün, kafein ve çay tüketimi azaltılmalıdır, kasları gevşetmek için göze ılık komores uygulanabilir, göz damlaları kullanılabilir, uzun süreli ekrana bakılmamalı ve B ve B12 vitaminli besinler tüketilmelidir.