Genç'ten ilk açıklama: YENİ Parti Türkiye'nin ta kendisidir!
Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti'nin Kurucular Kurulunda yer alan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ilk açıklamasını Kayseri Olay' a yaptı. Kayserililere ne mesaj verdi?
YENİ Parti’nin kuruluş çalışmaları için Ankara’da yer alan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Baba ocağından ayrılmanın üzüntü verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Genç, “Büyük mücadeleler vererek siyaset yaptığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nde geldiğimiz noktada çalışma imkanımız kalmamıştır. Biz demokrasi adına çıktığımız bu yeni yola halk istediği için çıktık. YENİ Parti’nin kuruluşunda Türkiye halkının ta kendisi vardır” dedi.
Halkın sözünü dinlediklerini belirten Genç, “Gittiğimiz her yerde, her sokakta karşılaştığımız tüm vatandaşlarımızın talebi bu yöndeydi. Biz onların talebini yerine getirdik. Allah utandırmasın. Allah yolumuzu açık eylesin. Hem ülkemize, hem şehrimize, hem partimize ben hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
YENİ Parti bugün resmiyete kavuşuyor
YENİ Parti’nin Kurucular Kurulu’nda yer aldığını söyleyen Genç, “Bugün seçimler olacak. Genel başkanlık seçimi saat 14'ten itibaren yapılacak ve partimizin yetkili organlarının seçimini yapacağız. YENİ Parti her organıyla bugün itibarıyla resmiyete kavuşuyor” dedi.
Halk bizde, halksız siyaset olmaz!
Üç kuşaktır CHP içerisinde siyaset yaptığının altını çizen Genç, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için Kayseri'de çok büyük bedeller ödemiş bir aileyiz. Bunu Kayseri kamuoyu da yakinen bilir. Tabii bu kararı vermek de çok kolay değil. Ama diyoruz ya her son yeni bir başlangıçtır. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhu bizde… Halk bizde. Halksız siyaset olmaz. Onun tüm özelliklerini biz taşıyoruz. Dolayısıyla bir de yeni başlangıcın vermiş olduğu bir heyecan da var içimizde. Başaracak olmamızın heyecanı, ülkemizin rayından çıkmış demokrasisini, cumhuriyetin değerlerini, adaleti tekrar tesis edeceğiz. Çok yoğun bir dönem bekliyor bizleri. Kolay bir iş değil ama başaracağız. Sonunda başaracağız” diye konuştu.
YENİ Parti’nin Kayseri Milletvekili Aşkın Genç parti içerisinde nasıl bir görev alacağının henüz belli olmadığını vurguladı ve Ankara’daki çalışmalarının tamamlanmasının ardından memleketine geleceğini ifade etti. Genç, “Sizlerin aracılığı ile tüm Kayserili hemşerilerime selamlarımızı gönderiyorum. YENİ Parti’mizde iktidar olacağız” dedi.
