Final bugün: Kayserispor 1 kez kazandığı kupaya bu yıl 5. turda veda etmişti

Kayserispor'un 5. Turda veda ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nın finali bugün Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Final bugün: Kayserispor 1 kez kazandığı kupaya bu yıl 5. turda veda etmişti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’un 5. Turda kendi sahasında konuk ettiği, TFF 1. Lig ekibi, Gençlerbirliği’ne 90+4 yediği golle 2-1 mağlup olarak veda ettiği Ziraat Türkiye Kupası’nın finali bugün Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek. Bugün oynanacak final öncesinde Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı 10 kez müzesine götürürken, Trabzonspor ise 9 kez kazanma başarısı gösterdi. 
Kayserispor ise Türkiye Kupası’nı bir kez kazandı. Kayserispor 2008’de bu yıl elendiği Gençlerbirliği ile finalde karşı karşıya gelmiş, penaltılarla 11-10 kazanarak kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi 0-0 sona ermiş, uzatmalarda eşitlik bozulmamıştı. 
Sarı kırmızılılar 2021-2022 sezonunda da Türkiye Kupası’nda Sivasspor ile final oynamış, uzatmalarda 3-2 yenilerek ikinci kez kupayı müzesine götürme şansını kaybetmişti.