Kayseri'de yaşayanlar dikkat! Birinciye 100 Bin ikinciye 80 bin TL ödül var

Kayseri'de yaşayan öğrenciler dikkat. Toplamda 850 Bin TL ödül dağıtılacağı ifade edilen yarışmada için son başvuru tarihi açıklandı. Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) açıklama. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yaşayanlar dikkat! Birinciye 100 Bin ikinciye 80 bin TL ödül var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yarışma ile ilgili olarak açıklama yaptı. 
'Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent' yarışması
Patent konusunda bilinç oluşturulması amacıyla üniversiteler arası patent yarışması düzenleneceği belirtildi. 

Dikkat! Birinciye 100 Bin ikinciye 80 bin TL ödül var

Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Aralık 2024. Üniversite öğrencileri tarafından yapılan başvuruların ardından seçkin jüri dereceye giren isimleri belirleyecek. Bu kapsamda birinciye 100 Bin, ikinciye 80 bin ve üçüncüye 60 nin TL verilecek. Toplamda farklı kategorilerde 850 bin TL ödül verilecek. 

Konuyla ilgili olarak Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Ülkemizde yerli patent başvuru sayısının artırılması, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bilinç artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları bilgilerle donatılması ve öğrencilerin, ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent Yarışması gerçekleştirilecektir.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında 26 Nisan 2024 tarihinde duyurusu yapılarak 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başlatmış olduğumuz yarışma kapsamında, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencileri epats.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden 15 Aralık 2024 tarihine kadar e-Devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz çevrimiçi patent başvurusu yapmak suretiyle yarışmaya katılabileceklerdir.

İşte verilecek ödüller 

Üniversite öğrencileri tarafından yapılacak patent başvuruları, seçkin bir jüri tarafından belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilecektir. 2025 yılında düzenlenecek olan ve tensipleri halinde Sayın Bakanımızın da katılım sağlayacakları Ödül Töreninde yarışmanın birincisine 100.000.- TL, ikincisine 80.000 TL.-, üçüncüsüne 60.000.- TL, dördüncü ila altıncısına 50.000.- TL, yedinci ila onuncusuna 40.000.- ve on birinci ila yirmincisine 30.000’er TL olmak üzere toplamda 850.000.- TL ödül verilecektir. Ayrıca dereceye giren başvuru sahiplerinin buluşlarını tanıtmalarını teminen ulusal ve uluslararası buluş fuarlarına katılım imanı sağlanacaktır.