Erkilet'te fay hattı bakın nereden geçiyor?

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 6 Şubat depremlerinin ardından günde 100'lerce soruya yanıt veriyor. Erkilet bölgesindeki fay hattını detaylı bir şekilde analiz eden Evsen, aynı zamanda yer bilgisi de veriyor. Fay hattının haritasını sunan Evsen, Erkilet için nasıl bir yorumda bulundu?

Erkilet'te fay hattı bakın nereden geçiyor?

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 6 Şubat depremlerinin ardından günde 100’lerce soruya yanıt veriyor. Erkilet bölgesindeki fay hattını detaylı bir şekilde analiz eden Evsen, aynı zamanda zemin bilgisi de veriyor. Fay hattının haritasını sunan Evsen, Erkilet için nasıl bir yorumda bulundu?

Erkilet’te Fay Hattı nereden geçiyor? Vatandaşlar, kendi yaşadığı yerlerde fay hattı geçiyor mu, geçmiyor mu? Bu soruların yanıtını arıyor. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, vatandaşlardan gelen sorular üzerine mahalle mahalle detaylı analiz yaparak, yanıt veriyor. 
Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremler sonrasında günde yüzlerce soruyu bıkmadan, sıkılmadan yanıtlayan Evsen, bu kez de Erkilet’e yöneldi. Vatandaşlar doğru bilgilere ulaşmak için uzmanlara başvuruyor. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, yaptığı özel çalışmalarıyla Türkiye genelinde bilgilendirme yapıyor.
Erkilet bölgesinde yaşayan bir vatandaşın bir vatandaşın ‘Değerli Hocam, Erkilet için tam değerlendirme rica etsem mümkün mü?’ sorusuna, Evsen, ‘Erkilet fayı. Aktif geçtiği yerler kayalık alan’ yanıtını verdi. Yaptığı özel çalışmalarıyla bilinen Evsen, fay hatlarının geçtiği yerleri ve zemin bilgisini paylaşarak vatandaşları doğru bilgilendirmeye devam ediyor. 

Erkilet'te fay hattı bakın nereden geçiyor?

Evsen'den Fay Hattı Haritası ve Zemin Bilgisi Geldi

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Erkilet bölgesindeki fay hattının haritasını paylaştı. Evsen, Fayların aktif geçtiği yerlerin kayalık alanlar olduğunu belirtti. Bu bilgi sonnasında soruyu soran vatandaş, ‘Teşekkür ederim Hocam biraz daha rahatlatıcı oldu’ yanıtını verdi.