Erciyes'ten çıkan 'dumanın' izini sürdü! Allah Allah diye video çekti...

Geçtiğimiz haftalarda Erciyes dağının tepesinde 'duman' göründüğü bunun gerçek bir tehlike olduğu iddiaları sosyal medyada gündeme gelmiş konuya ilişkin Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen ve 55 senedir Erciyes dağında ikamet eden tanınmış turizmci ve kayak eğitmeni Veysel Değirmenci'den açıklamalar peş peşe gelmişti. Bir açıklama da zirveye tırmanan dağcıdan geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes'ten çıkan 'dumanın' izini sürdü! Allah Allah diye video çekti...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda Erciyes dağının tepesinde 'duman' göründüğü bunun gerçek bir tehlike olduğu iddiaları sosyal medyada gündeme gelmiş konuya ilişkin Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen ve 55 senedir Erciyes dağında ikamet eden tanınmış turizmci ve kayak eğitmeni Veysel Değirmenci'den açıklamalar peş peşe gelmişti. Bir açıklama da zirveye tırmanan dağcıdan geldi.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan 'Reptilian Planet' adlı hesap bir video yayınlayarak volkanik bir dağ olan Erciyes Dağının altındaki kanalların aktif hale geldiğini iddia etmiş, hesap yaptığı paylaşımda, "17 kasım tarihinde Türkiye Kayseri şehri Erciyes dağında duman görüldü. O tarihlerde bir çok ülkede volkanlar patladı. Bu demek oluyor ki erciyes dağının altındaki kanallar aktif hale geldi. Bu gerçek bir tehlike." ifadelerini kullanmıştı.

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen iddialara yanıt olarak, "Bu görüntü eski. Atmosferik olay. Volkanik değil." yanıtını vermişti.

Veysel Değirmenci ise "55 yıldır Erciyes Kayak Merkezindeyim. Erciyesin zirvesindeki bulut hareketlerini yıllardır takip etmekteyim. Zirvede sıklıkla bulutlarda artış görünür, kar tozları rüzgardan dolayı savrulur ve bu toz bulutları bazen farklı şekiller oluşturur, farklı görünüme sahip olur. Bu gibi görüntüler kar tozlarından ve bulutlardan dolayı oluşur. Erciyesin zirvesindeki bu görüntü duman değil, aşırı derecede rüzgar olduğunda rüzgar karı savurur ve bu gibi görüntülerin oluşmasına sebebiyet verir. Ortaya çıkan görüntünün duman gibi görünmesinin sebebi bulutların zaman zaman geometrik şekillere benzemesi ve hareket etmesidir." ifadelerine yer vermişti.

Haber merkezimize ulaşarak konuya ilişkin açıklamalarda bulunan dağcı ise iddiaların asılsız olduğunu görüntünün duman değil tipi olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Zirveyi görüyorsunuz arkadaşlar zirve bizi bekliyor. Duman! Bazı evvel akıllar Erciyes’in tepesinde duman diye sosyal medyada paylaşım yapıyorlar Allah akıl fikir versin onlara. Evet arkadaşlar Erciyes’in zirvesinde duman olmasının sebebi tipi. Kar yağar ve tipi olur. Erciyes’i bilmeyen, çıkmayan, görmeyen, bilgisi olmayan cahil insanlar sosyal medyada saçma sapan paylaşımlar yapıp Erciyes patlayacak diye Türkiye gündemine getiriyorlar. Bakın ne güzel görüyor musunuz dumanı. Şimdi aşağıdan bakıp da Erciyes dumanlandı demesinler bu tipidir arkadaşlar gözünüzü seveyim. Şu güzelliğe bakın dans ediyor resmen Allah Allah."