Erciyes Anadolu Holding satışında yeni gelişme

Geçtiğimiz kasım ayında başlayan ve bünyesinde Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulunan Erciyes Anadolu Holding, satış sürecindeki şirketlerini sırayla açıklamaya devam ediyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Erciyes Anadolu Holding satışında yeni gelişme

Geçtiğimiz kasım ayında başlayan ve merakla beklenen Erciyes Anadolu Holding'in satış sürecine dair detaylar netleşiyor. Holdingin CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, satış sürecinin başladığını ve ilk şirketin Bursa'da 2019 yılında kurulan "Weavers" olduğunu duyurmuştu.

CEO Ertekin, Weavers şirketi ile başlatılan satış sürecinin detaylarının holdingin web siteleri, basın bültenleri ve duyurular aracılığıyla paylaşıldığını belirtti. 15 Ocak 2024 Pazartesi günü itibariyle resmen başlayan satış sürecinde, potansiyel alıcıların tüm bilgilere ulaşabileceği bir şeffaflık ilkesi benimsendi.

CEO Ertekin, holdingin sahibi olan TC Hazine'sinin menfaatlerini gözeterek, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan satışların şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. 

Geçtiğimiz kasım ayında başlayan ve bünyesinde Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulunan Erciyes Anadolu Holding, satış sürecindeki şirketlerini sırayla açıklamaya devam ediyor. Weavers şirketinin ardından sıradaki şirketler ise Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Doqu Home), Gümüşsuyu Halı ve Vellteks Kumaş olarak belirlendi.

Erciyes Anadolu Holding'de Weavers'ten sonra 3 şirketin daha satışı belli oldu

Doqu Home’un satış detayları ve özellikleri

Doqu Home’un muhammen bedeli 455.000.000 TL olarak açıklandı. İhale, İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilecek ve ihale tarihi 07/03/2024, saat 17:00'dır. Yatırımcılar, kapalı teklif zarflarını belirtilen adrese elden teslim etmeleri gerekiyor. 2019 yılında Kayseri'de kurulan Doqu Home, ev tekstili sektöründe faaliyet gösteriyor ve kendi öz kaynaklarıyla büyüyerek sektörde önemli bir konuma sahip.

Daha fazla bilgi için Doqu Home'nin ihale ilanı için TIKLAYINIZ

Gümüşsuyu Halı'nın (Elda Halı) satış detayları ve tarihleri

Gümüşsuyu Halı’nın muhammen bedeli 1.215.000.000 TL olarak açıklandı ve Elda Halı'nın ihale tarihi ise 11/03/2024'tür.  Yatırımcılar, kapalı teklif zarflarını belirtilen adrese 11 Mart 2024 tarihine kadar elden teslim etmeleri gerekiyor. Gümüşsuyu Halı, Türkiye'nin ilk makine halısını üreterek sektörde öncü bir konuma sahiptir.

Daha fazla bilgi için Elda Halı'nın ihale ilanı için TIKLAYINIZ

Vellteks Kumaş'ın satış detayları ve ihale tarihi

Vellteks Kumaş’ın muhammen bedeli 1.750.000.000 TL olarak belirlendi. Şirketin satışı da Boyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından ihaleyle gerçekleştirilecek ve ihale tarihi 12/03/2024, saat 17:00'dır. Yatırımcılar, kapalı teklif zarflarını belirtilen adrese elden teslim etmeleri gerekiyor. Vellteks, Türkiye'nin pazar lideri konumunda olup, tekstil sektöründeki hızlı büyüme başarısıyla dikkat çekiyor.

Erciyes Anadolu Holding’in tekstil sektöründeki en genç kuruluşu olan Vellteks, Kayseri’deki tesislerinde döşemelik kumaş üretimi gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli mobilya markalarının kumaş tedarikçisi konumunda olan Vellteks, ürün çeşitliliği, kalite ve hizmet konusundaki başarıları ile en hızlı büyüyen tekstil markalarından biri olma özelliğini taşıyor.

Daha fazla bilgi için Vellteks Kumaş'ınihale ilanı için TIKLAYINIZ