Erciyes Anadolu Holding CEO'su paylaştı: Haksız, mesnetsiz, gerçekle bağdaşmayan...

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin bazı sosyal medya hesapların yapılan paylaşımlara dikkat çekerek, HES kablo ileilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su paylaştı: Haksız, mesnetsiz, gerçekle bağdaşmayan...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kurulu bulunan Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Hes Kablo ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama geldi. Erciyes Anadolu Holsign CEO'su Alpaslan Baki Ertekin konuyla ilgili olarak yapılan açıklamayı paylaştı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su paylaştı: Haksız, mesnetsiz...

Açıklamada, "Bazı sosyal medya kanallarında Hes Kablo’ya ait Fabrika, Üretim ve Elektroliz bölümünün video görüntüleri paylaşılarak gerçeğe aykırı bir şekilde; asidin arıtma yapılamadığı için KASKİ altyapısına verildiği iddia edilmiştir. Söz konusu video ve videoda iddia edilenler gerçeklikle bağdaşmayan, haksız, mesnetsiz ve Şirketimizin kamuoyu nezdinde oluşturduğu itibarını zedelemeye yöneliktir" denildi. 

Erciyes Anadolu Holding CEO'su paylaştı: Haksız, mesnetsiz, gerçekle bağdaşmayan...

İşte 'İddialar asılsız' denilen o açıklama:

Şirketimizin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor olmasından kaynaklı ilgili yasa gereği, atık su bağlantısı KASKİ altyapısına değil, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi altyapısına bağlıdır. İddialar karşısında KASKİ, KOSB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili ekipleri tesislerimize yerinde inceleme için davet edilmiştir. Gerçekleştirilen incelemeler sonrasında; kanal ve içeriğindeki çözeltinin dönüşüm ile yeniden kullanıldığı ve çevre kirliliğine yol açmadığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetim raporunda da tespit edilmiştir. İçerik ve renk olarak saklanması mümkün olmayan ve karıştığı her ortamda görülebilen çözelti, zemini tamamen kurşunla kaplı kanallardan geçerek dalgıç pompalar vasıtasıyla arıtma tanklarına aktarılmakta ve filtreleme işlemi sonrası katı çamur ayrıştırılarak, çözeltisi sisteme basılarak tekrar kullanılmaktadır. Hes Kablo; alanında tecrübeli mühendisleri, teknik ekibi, kullandığı son teknoloji ve 50 yıllık köklü geçmişiyle insan sağlığına ve doğaya her zaman büyük bir hassasiyetle yaklaşmıştır. Faaliyet alanı gereği zorunlu yasal denetimlere tabi olan Şirketimizin tüm belgelerinin ve yasal izinlerinin ilgili kurumlardan ve KOSB’den teyidi mümkün olup haksız ve hukuki dayanaktan yoksun iddiaları kabul etmemiz mümkün değildir. Gerçek dışı bu iddialara karşın yasal yollara başvuru hakkımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygı ile bildiririz. 

Erciyes Anadolu Holding CEO'su paylaştı: Haksız, mesnetsiz, gerçekle bağdaşmayan...