Elitaş açıkladı, Kayseri hızlı tren ihalesiyle ilgili iptal davası açıldı…

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri hızlı tren ihalesiyle ilgili Danıştay'da dava açıldığını açıkladı. Elitaş, ihalenin iptal edilmemesi durumunda hızlı trenin bitiş tarihi ile ilgili de 'Hızlı tren 2026 yılında hallolmuş olacak' dedi.

Elitaş açıkladı, Kayseri hızlı tren ihalesiyle ilgili iptal davası açıldı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, hızlı trenle ilgili olarak, “Hızlı tren 2026 yılında hallolmuş olacak” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Olay Türk TV'de katıldığı televizyon programında gazeteciler Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Kayseri’ye gelecek olan hızlı trenle ilgili konuşan Elitaş, hızlı tren ihalesinin iptaliyle alakalı bir firmanın Danıştay'a başvurduğunu söyleyerek, "Bir firma maalesef ihalenin iptali için Danıştay'a dava açmış. İnşallah ötelemez. Enteresan bir şey. İhaleyle alakası olmayan biri 'benim ihaleden hiç haberim olmadı' diyerek bu ihaleyi iptal ettirin demiş. Bu adli bir iş. Muhalif bir siyasi müdahale ediyorlarsa çok ayıp ediyorlar. Ben öyle bir şeye inanmıyorum ve tahmin etmiyorum. Adam da hiç demiryolu işi de yapmamış. İnşallah Danıştay'da bizim için çok önemli olan bir iş olan ihaleyi iptal etme noktasına gelmez. Böylesine şeylere fırsat vermememiz gerekiyor. Danıştay davayı kabul etmemiş. O arkadaşlarla da konuşup 'Yapma, Kayseri’ye haksızlık yaparsın’ demek lazım. Bizim medyamız, siyasilerimiz bu kişiye 'Yapmayın, Kayseri'nin hayaline engel olmayın' diye ricada bulunması gerekir. İnşallah onlar böyle makul davranış içerisinde bulunurlar. Kimler olduğunu da bilmiyorum. İnşallah onlar bu davalarından vazgeçerler" dedi.
İhalenin yapıldığını ve dış kaynakların bulunduğunu söyleyen Elitaş, "İhalesi yapıldı ve bitti. Dış kaynaklar bulundu. Hazine garanti verecek. Bize gelen bilgi, 3’lü bir konsorsiyum burayı almış. Onlar dış kaynaklarını da bulmuşlar. Çok cazip bir fiyat ile. İnşallah biran önce hayata geçer. İnşallah Londra Borsası’ndaki faizler artmadan gelirse iyi olacak. Çokta cüzi bir rakamla dış kaynak bulmuşlar. Bu iş önemli bir kaynak. ÇED hazırlamaları var. Bu raporda bu senenin sonuna doğru çıkarmış. 2026’da burası bitecek diye söylendi. 2022’nin 3’te 1’ini bitirdik. 4.5 yılımız var" ifadelerini kullandı.
Kendilerinin de projeyle ilgili ÇED raporunu hızlandıracaklarını söyleyen Elitaş, "Bu konuyla ilgili ÇED raporuyla belirli bir süre var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla yazışma süreleri var. Onu da inşallah yaptığımız da 2026 yılında hallolmuş olacak" diye konuştu.
Elitaş, "Şuanda dünyadaki en önemli iş lojistiktir. Bununla ilgili düzenlemeleri yapmaya gayret ediyoruz. Nitekim, bizi çok eleştirdiler ama zamanlaması çok doğru olan bir yasal düzenleme yaptık. Türkiye'de 18 tane limanın 15 yıl sonrasıyla ilgili bugünden ihale edilebilecek bir süreç ve yatırım yapma imkanı bulan limanlarla ilgili bir düzenleme yaptık. Bizi çok eleştirdiler ama şuanda dünyada lojistik sektörünün en önemli olduğu süreçte yapılacak ihaleler maksimum bir bedel ile ortaya çıkacak. Aslında bu ihaleden edilecek kazançtan ziyade ülke ekonomisine ne katkı sunacağını bulmamız lazım" şeklinde konuştu.

Mustafa Elitaş'ın Olay Türk Tv'de Kayseri gündemine özel açıklamalarını izlemek için TIKLAYIN