Dikkat yeni uygulama! Rezervasyon yaptırmayan öğrenci iki katı para ödeyecek

Kayseri Üniversitesi Merkez Kampüs Öğrenci ve Personel yemekhanelerinde 27 Kasım 2023 Pazartesi gününden itibaren rezervasyon sistemine geçilecek. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dikkat yeni uygulama! Rezervasyon yaptırmayan öğrenci iki katı para ödeyecek

Kayseri Üniversitesi yemek israfını önlemek için yeni bir uygulama olan yemek rezervesyon sistemine geçme kararı aldı. 15 Temmuz Merkez Kampüs lokasyonlarında yemek rezervasyon sistemine geçme kararı alan Üniversite 27 Kasım itibariyle uygulamaya başlayacak.
Yeni uygulamada yer alan kurallardan rezervasyon yapmadan yemek yemek isteyenler için uygulanacak olan “rezervasyon yapmayan personel yemek yemek isterse misafir ücretinden (50 TL), öğrenci ise 30 TL'den ücretlendirilecektir.” kuralı ise dikkat çekti.

Amaçlarının üretilecek yemek adetini ön görmek ve yemek israfına önlemek olduğunu belirten Kayseri Üniversitesi yeni yemek uygalamasını resmi sistesinden tanıttı.
Kayseri Üniversitesi yeni uygulama için yaptığı paylaşım şu şekilde; 
“Kayseri Üniversitesi Merkez Kampüs Öğrenci ve Personel yemekhanelerinde 27 Kasım 2023 Pazartesi gününden itibaren israfın ve yetersiz yemek üretimin önüne geçmek amacıyla rezervasyon sistemine geçilecektir. Kampüs kartlarını teslim almış veya kartını teslim almamış olup hesabı açılmış olan öğrenci ve personellerimiz rezervasyon yapıp kartlarını veya telefonlarından QR kodunu okutarak yemek hizmetinden faydalanabilecektir. Rezervasyon yaptırmayanlar da rezervasyon sayısının %10'u kadar fazla üretilecek yemekten rezervasyonsuz vemek ücreti üzerinden faydalanabilecektir.

Rezervasyon sistemi kuralları

1) Kullanıcı (öğrenci ve personel) yemek rezervasyonunu yemek yiyeceği haftanın hangi gününde yiyebileceğini önceden seçme imkânına sahiptir.
2) Kullanıcı öğle ve akşam yemeği için, aynı ücret ile ayrı ayrı rezervasyon yaptırabilmektedir. Ancak öğünlük rezervasyon hakkını kullandıktan sonra aynı öğün içerisinde 2. sefer yemek yemek isteyen personel misafir ücreti olan 50 TL'den, öğrenci ise 30 TL'den ücretlendirilecektir.
3) Rezervasyon yapmayan personel yemek yemek isterse misafir ücretinden (50 TL), öğrenci ise 30 TL'den ücretlendirilecektir.
4)Rezervasyonu yapan kullanıcı sadece rezervasyon yaptığı lokasyondan yemek yiyebilecektir. 
5) Rezervasyon işlemi ve Rezervasyon iptal işlemleri en geç 3 iş günü öncesinden yapılabilecektir.
6) Burslu olan öğrenciler de yemek rezervasyonu yaptırmalıdır. 7) Kullanıcı Yemek Menüsünü 1 hafta önceden Kayseri Üniversitesi Sağlık kültür ve Spor Daire Başkanlığı
web sayfasından https://sksd.kayseri.edu.tr/tr/i/1-2/yemek-listesi ayrıca rezervasyon yapacağı uygulama
(rapor.al veya Halkbank Kampüste) üzerinden de görebilecektir.
8) Rezervasyon sistemine sadece 15 Temmuz Merkez Kampüsünde geçilecek olup ilçelerde mevcut durum devam edecektir.
9) Kurum rapor.al üzerinden kaç günlük menü girişi yaparsa kullanıcı sistem üzerinden gördüğü menü günü kadar seçim yapabilmektedir.”

Kayseri Üniversitesi'nin yeni uygulaması hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

Dikkat yeni uygulama! Rezervasyon yaptırmayan öğrenci iki katı para ödeyecek