Deprem uzmanlarının 'Sarız' düellosu!

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş'tan, Kayseri'li Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'e sert eleştiri.. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Deprem uzmanlarının 'Sarız' düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız ilçesinde dün akşam 1 buçuk saat arayla iki deprem meydana geldi. Sarız ilçesinde meydana gelen depremlerden ilki saat 19.27' de 3.3 şiddetinde olurken ikinci deprem ise saat 20.47'de 2.7 şiddetinde oldu. Depremler sonrası Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen kısa bir açıklamada bulundu. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen deprem sonrası yaptığı açıklama da 'Tufanbeyli mahallesi (Adana) ile Kahramanmaraş Doğankonak ile İğdebel arasında 3.2 Mw büyüklüğünde Sarız Fayinin güneyinde bağımsız bir deprem meydana gelmiştir' dedi.

Art arda meydana gelen depremler sonrası sosyal medya hesabı üzerinde bir takipcisi ise 'hocam Sarız'a ne oluyor?' sorusuna Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen şu cevabı verdi, "Sarız fayı literatüre 2012 yılında girdi. Geçmişi çok iyi bilinmeyen bir fay. Sürpriz yapabilir" dedi.

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş, Evsen'in bu açıklamasını sert eleştirdi

Demirtaş X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu tür kirli bilgilerin halkımıza hiç bir katkısı yok.. Deprem zararlarının azaltılması ve can kaybının önlenmesi açısından da hiç bir önemi yok.. Bilmediğiniz bir faya sürpriz yaptıramazsınız... "SARIZ SÜRPRİZ YAPABİLİR." cümlesi ile halka korku pompalama hakkı ve lüksüne sahip değilsiniz.. Bilimde sürpriz olmaz... Bu cümle ile konunun uzmanı olmadığınızı adeta ispatlıyorsunuz.. Sarız Fayı'nın geçmiş deprem tehlikesini bilmiyorsanız, sürpriz yapabilir diyemezsiniz. 'Sarız fayı literatüre 2012 yılında girdi. Geçmişi çok iyi bilinmeyen bir fay. Sürpriz yapabilir' dedi. Deprem biliminde sürpriz diye bir şey olmaz. Bu cümle tam bir çaresizliktir. Uzmanlık alanınız ve araştırmanız olmadığı bir konudaki bu cümlenin hiç bir geçerliliği yok."

Kayseri Olay'ın "Sarız sallandı, uzmanı uyardı: Sarız sürpriz yapabilir..." başlıklı haberini okumak için TIKLAYIN