Deprem haritası güncellendi! Kayseri'de yeni fay tespit edildi

Türkiye'nin Diri Fay Haritası güncellendi. Kayseri'de yeni fay ortaya çıktı. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kayseri’nin Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde son günlerde yaşanan deprem hareketliliği vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’den çarpıcı açıklamalar geldi. 

Deprem haritasında büyük değişiklik

Evsen, Türkiye Diri Fay Haritası’nın yenilendiğini söyledi. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen Türkiye Diri Fay Haritası’nda birçok ilde önemli değişiklikler olduğunu söyleyen Evsen, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinin kuzeyinde yeni bir fay olduğunu söyledi. 

Deprem haritası güncellendi! Kayseri'de yeni fay tespit edildi

Kayseri’de yeni fay…

Adnan Evsen paylaşımında, “Türkiye Diri Fay Haritası yenilendi. Mersin, Antalya, Gaziantep, Sivas, Erzincan ve Mardin bölgelerinde büyük değişiklikler var. Pınarbaşı ilçesinin kuzeyinde yeni bir fay oldu. Malakköy Fayı. Hasan Elmacı ve ekibine teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.