Dedikodular arttı! Kayseri Valiliği'nden flaş deprem açıklaması...

Kayseri'de peşpeşe meydana gelen depremler sonrası yayılan dedikodular karşısında Kayseri Valiliği açıklama yaptı.

Dedikodular arttı! Kayseri Valiliği'nden flaş deprem açıklaması...

Deprem sonrası Kayseri’de özellikle sosyal medya aracılığı ile birçok dedikodu ve iddia ortaya atılırken Kayseri Valiliği bu konuda flaş bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Kayseri Valiliği’nden sosyal medya üzerinden yapılan flaş deprem açıklaması şöyle:

“Değerli hemşehrilerimiz, sosyal medyada halkımızda korku ve panik oluşturmak için yayılan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. İlimiz genelinde tüm kurumlarımız görevleri başındadır ve gerekli önlemleri almıştır.”

Kayseri Valiliği'nin kamuoyuna duyuru olarak yayınladığı açıklama da şöyle:

"07.03.2023 tarihinde merkez üssü ilimiz İncesu İlçesi Saraycık Mahallesi olan 4.7 şiddetindeki deprem sonrasında, bazı sosyal medya hesaplarının sadece takipçi kazanmak veya başka amaçlarla yapmış oldukları asılsız paylaşımların, vatandaşlarımız arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle de vatandaşlarımızın, ülkemizin geçtiği zor günlerde yapacakları sosyal medya bu paylaşımlarında daha dikkatli davranmaları, valiliğimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplardan gelen paylaşımlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in Kahramanmaraş'a AFAD Koordinatör Valisi olarak atanmasının ardından Kayseri Valiliği görevine Vali Yardımcısı Şenol Esmer vekâlet ediyor.