Çopuroğlu'ndan kamuda tasarruf paketindeki Kayseri detayı ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklama

Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz programına konuk olan Milletvekili Şaban Çopuroğlu, canlı yayında Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çopuroğlu'ndan kamuda tasarruf paketindeki Kayseri detayı ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Şubat ayındaki Kayseri ziyaretinde, "Benden OSB'den limana demir yolu isteyin. Bu ekonomiyi geliştirmek için ihracatı geliştirmek için şehre büyük katkı sağlayacak. Kim gelip isterse veririm" açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Şimşek’in bu açıklamaları sonrasında AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu Bakan Şimşek’i ziyaret ederek talep ettiği Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bugün açıklanan tasarruf tedbirlerine takılmadı.

Çopuroğlu'ndan kamuda tasarruf paketindeki Kayseri detayı ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklama

Milletvekili Çopuroğlu canlı yayında açıkladı

Olay Türk TV’de ekranlara gelen Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Sansürsüz programına telefon bağlantısıyla konuk olan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, canlı yayında Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “Bundan bir süre önce Ramazanı Şerif’in içerisinde programınıza konuk olarak geldiğimizde 21 Şubat'ta Sayın Bakanın Kayseri ziyaretlerinde ‘Benden OSB'den limana demir yolu isteyin. Bu ekonomiyi geliştirmek için ihracatı geliştirmek için şehre büyük katkı sağlayacak. Kim gelip isterse veririm’ dedi diye siz söyleyince biz de soluğu Sayın Bakanımızın yanında aldık. 

Sayın Bakanımız da Amerika seyahatinden dönüşünde bizi kabul etti. Birkaç şeyi konuştuktan sonra Kayseri ziyaretinizde OSB - liman demir yolu hattı meselesini gündeme getirmişsiniz ‘benden isterseniz, ben bu konuya sıcak bakarım. Tasavvuf tedbirleri dahi olsa bu konu onun kapsamına girmez’ diye söylemişsiniz diye ilettik. Sonrasında Ulaştırma Bakanıyla bu konuyu görüşeceğini gerekli desteği vereceğini söylemişti" dedi.

Çopuroğlu'ndan kamuda tasarruf paketindeki Kayseri detayı ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklama

Çopuroğlu, 'Yayınınız hayıra vesile oldu'

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; "Orada bir yarım saat, kırk beş dakikada genel değerlendirme yaptık. Ama bizim birinci önceliğimiz Kayseri şehrimize OSB'den tek yönlü hattın iki hatta çıkartılması. Daha önce sanayicilerimiz de talep etmişlerdi ama bir fırsat bulup Ankara ziyaretlerinde kendileriyle bir araya gelemedik. Dolayısıyla biz onları beklemeden Bakan Beyi ziyaret edelim diye sizin programda aldığımız enformasyonla oraya kadar gitmiştik. Vesile oldunuz yani yayınınız hayıra vesile oldu. İnşallah bu konuyla alakalı hem hemşehrilerimiz hem ülkemiz kazanacak" dedi.

‘Sayın Bakanımız zaten bunu niye duyurmadı? Niye bu konu önemli değil mi ki?’ diye sordunuz, Sayın Bakanın bugünkü açıklamasına dikkat etmişsinizdir, bir kısmını daha sonra açıklayacağız programın diye bahsetti. Belki önümüzdeki günlerde farklı bir basın toplantısı yapmak suretiyle bunu da duyurabilir diye düşünüyorum. 

OSB liman tam adres Kayseri, niye Kayseri? OSB'den limana olan uzaklığı demir yolu yapılmasıyla alakalı her şehri ilgilendiren bir durum değil. Belki birkaç şehir daha vardır ama ismen zikredilmemiş olması Kayseri'nin olmadığı manasına gelmez.

Özellikle bizim gündemimiz olması, yirmi gün önce de görüşmüş olmamız bu konunun da tasarruf dışında kalmış olması bence sanki bizi tarif ediyor. Özellikle tasarruf tedbirlerinin dışında tutması bu konuya ehemmiyet verdiğini sözünü yerine getireceğini gösteriyor Sayın Bakanımızın” dedi.