Çıkmaz sürüyor! Sendika Başkanından 'Sözleşmeyi uygulamıyorlar' tepkisi...

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) toplu iş sözleşmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Türk İş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Melikgazi İlçe Başkanı Soner Salcanlıer beklentilerinin karşılanmasını istediklerini dile getirdi. Şu anda devam eden iki farklı iş sözleşmesinden bir tanesinin bittiğini diğerinin ise hala devam ettiğini belirten Türk İş İl Temsilcisi Güven, biten iş sözleşmesinin uygulanmamasından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Çıkmaz sürüyor! Sendika Başkanından 'Sözleşmeyi uygulamıyorlar' tepkisi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi'ndeki toplu iş sözleşmeleri çıkmazı devam ediyor. Türk İş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, “Şu anda Erciyes Üniversitesi'nde bitmiş bir sözleşme ve Sağlık İş'in devam eden bir toplu iş sözleşmesi var. Bununla ilgili bir basın açıklaması yaptık geçtiğimiz günlerde. Bizler biten toplu iş sözleşmesinin uygulanmamasından dolayı sıkıntılarımız var bunu dile getiriyoruz” dedi.
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Melikgazi İlçe Başkanı Soner Salcanlıer ise kendilerinin Erciyes Üniversitesi ile ilk kez şözleme yapacaklarını belirterek daha önce konuyla ilgili 5 oturumun yapıldığını ancak henüz masadan bir anlaşma çıkmadığını söyledi. Konuyu yüksek hakem heyetine taşıyacaklarını söyleyen Salcanlıer, "Biz 17 sağlık sosyal hizmetler iş kolunda Sağlık İş sendikasıyız. Biz ilk defa bir sözleşme yapacağız beklentilerimizi karşılamasını temenni ediyoruz. 5 oturum yaptık biz ilk 2 oturumunda üniversite hocalarımız ve rektörlük yetkilileri ile yaptık. Diğer oturumlarda Miksen adında iş verenler sendikasına devrettiler. Onlarla da anlaşamadık dün arabulucu süremizin son günüydü büyük ihtimal yüksek hakem heyetine müracaat edeceğiz. Bu süre zarfı içerisinde rektörlük hocalarımızla ve rektör bey ile görüşmeler sağlayacağız. Buradan döndürmenin çabasına gireceğiz masada bitirmek istiyoruz toplu sözleşmeyi" diye konuştu.
Başkan Salcanlıer, beklentilerinin karşılanarak hakları olan yaşanılabilir bir ücret talep ettiklerini de vurgularken beklentilerinin karşılanmaması halinde her türlü eyleme hazır olduklarını dile getirdi. Salcanlıer açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Beklentilerimizin karşılanmasını talep ediyoruz. Şu anda asgari ücret alıyoruz 2017 yılında taşerondan kadroya geçen toplamda 1370 kişi var. Bizler yaşanabilir bir ücret talep ediyoruz hakkımızı istiyoruz fazlasını istemiyoruz. Üniversite'nin kazancına ortak olmak değil hakkımız olanı istiyoruz. Beklentilerimiz karşılanmadığı takdirde arkadaşlarımız her türlü eyleme hazır ama bu konuyu ikili ilişkilerimiz ile çözmek istiyoruz. Üniversite'mizi de kötü bir konuma sokmak istemiyoruz ama hakkımız olanın verilmesini istiyoruz."