CHP'ye üye olan Muhtar: Beni Başkan Memduh Büyükkılıç aradı ve…

CHP'ye üye olan 57 muhtarla ilgili tartışma sürüyor. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, muhtarların baskı altına alınmak istendiğini savundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'ye üye olan Muhtar: Beni Başkan Memduh Büyükkılıç aradı ve…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partilerine üye olan muhtarlara Cumhur İttifakı cephesinden yoğun baskının olduğunu belirterek, “Üye olan değerli muhtarlarımızı arayıp, baskı kurmaya çalışıyorlar. Kınıyorum” dedi. 
VAATTE BULUNULMADI, HÜR İRADEMİZLE ÜYE OLDUK
Arık, partiye katılan muhtarlar arasında yer alan Gesi Kayabağ Mahalle Muhtarı Sami Durmuş’u da ziyaret ederek, görüştü. Partiye kendi isteğiyle üye olduğunu dile getiren Durmuş, üye olduktan sonra kendisini arayanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da olduğunu belirterek, “Başkan Memduh Büyükkılıç beni aradı, ‘neden böyle bir şey yaptınız?’ dedi. Bende kendisine herkesin bir görüşünün olduğunu söyledi. Bana ‘muhtarın partisi olmaz’ dedi. Bende muhtarın mahallesinde partisi olmaz, gelen herkese eşit davranır. Bazı muhtar ağabeylerimizin AK Parti’nin mahalle temsilcisi olarak görev yaptıklarını ve AK Parti’ye üye olduğunu da söyledim” diye konuştu. Muhtar Durmuş, insanların ötekileştirilmemesi gerektiğine de burgu yaparak, “Ben kendi hür irademle CHP’ye üye oldum. Üye olurken herhangi bir baskı görmem mümkün değil. Bana herhangi bir vaatte de bulunulmadı” diye konuştu. 
CHP'ye üye olan Muhtar: Beni Başkan Memduh Büyükkılıç aradı ve…
EĞER MUHTARI ABLAMIZ BİZE BEN ROZET TAKMAK İSTEMİYORUM DESEYDİ VE SİZ ZORLA ROZET TAKSAYDINIZ İLK BUNA BİZ KARŞI ÇIKARDIK, AMA BÖYLE BİR ŞEY OLMADI
Kayseri’den Ankara’ya giden muhtarların kendi istekleri ile gittiğini ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine rozet takacağı yönünde giden tüm muhtarların haberdar olduğunu ifade eden Muhtar Durmuş, “Muhtarlar olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet takacağından haberimiz vardı. CHP İl Başkanı Ümit hanım hepimizi bilgilendirdi. Bizler de zaten muhtarlar olarak yol boyunca bu konuda sohbet ederek, gittik. Hiçbir korkum yok  ve ülkemizi kuran partiye üye olduğum için de gurur duydum. Kendi irademle üye oldum.  Eğer Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı ablamız bize ben rozet takmak istemiyorum deseydi ve siz zorla rozet taksaydınız ilk buna biz karşı çıkardık. Böyle bir şey de olmadı. Bana rozet takmayın da demedi” dedi.
CHP'ye üye olan Muhtar: Beni Başkan Memduh Büyükkılıç aradı ve…BUNDA BÜYÜTECEK NE VAR. NE OLDU SUÇ MU İŞLEDİK?
“Bunda büyütecek ne var. Ne oldu suç mu işledik?” diyen Muhtar Sami Durmuş, “Kimse kimseyi ötekileştirmemeli. Herkes istediği partiye katılır, oy verir. Benim diğer partilerden de çok arkladaşlarım var, muhtar ağabeylerim var. Bizim bir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı. 
MUHTARLAR ÜZERİNDE BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORLAR
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da iktidarın Belediye Başkanları, ilçe başkanları üzerinden muhtarlar üzerinde baskı kurmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Kınıyorum. Birçok muhtar AK Parti mahalle temsilcisi olarak görev yapıyor. Biz tüm muhtarlarımıza saygı duyuyoruz. Bizim üyemiz olsun, olmasın, bize oy versin vermesin hepsinin başımızın üzerinde yer var ve hepsiyle de görüşüyoruz” dedi.
FETÖ KUMPASLARINA ALLAH’A İMAN EDER GİBİ İNANANLAR, SÖYLEDİĞİ DOĞRULARIN ARKASINDA DURAMAYANLAR; BİR KEZ DAHA YALANA SARILIP BİZİ YALANLAMAYA KALKTILAR
Arık, Muhtar Durmuş ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada ise “FETÖ Kumpaslarına Allah’a iman eder gibi inananlar, itibar kazanmak için kendi adına olmayan dağ uyduranlar; arada bir de olsa doğru söyleyip, söylediği doğruların arkasında duramayanlar; bir kez daha yalana sarılıp bizi yalanlamaya kalktılar. Kişi kendinden bilir işi diyerek susmak da vardı ama sukut ikrardar gelir diyerek, bu yalancılara inanan vatandaşlarımız olmasın diye, kimseyi ayağımıza çağırmadık, Gesi Kayabağ Mahalle Muhtarımız Sayın Sami Durmuş kardeşimizin evine konuk olduk. İşte tüm çıplaklığı ile gerçekler…” şeklinde konuştu.
CHP'ye üye olan Muhtar: Beni Başkan Memduh Büyükkılıç aradı ve…
ÖZER:TUZAKLARINIZ, KİRLİ PLANLARINIZ NAFİLE! HALK BU KORKU İKLİMİNE GEREKEN CEVABI VERECEK
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Yalanlarınız, iftiralarınız, ayak oyunlarınız hepsi nafile... Kurduğunuz tüm tuzaklar, planladığınız tüm kirli hesaplar bozulacak. Halkımız bu baskı bu korku, bu zulüm iklimine, bu ceberrut düzene ilk seçimde gereken cevabı verecek... Umutsuzluk yok. Geliyor gelmekte olan.