CHP İl Başkanı Özer: Sorumlusu iktidar!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 'Mevcut iktidar İstanbul Sözleşmesini, seçim malzemesi olarak kullanıp feshederken, biz her kadın cinayeti ile karanlık bir güne uyanıyoruz' dedi. Bukonuda iktidara sert tepki gösteren Özer, 'İstanbul Sözleşmesi akıllara gelecek ve kaldıranlara, uygulamayanlara, fesih kararından sonra tarikatlardan, cemaatlerden teşekkür alanlara, vatandaşlarımız beddua edecektir' ifadeleriyle dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Özer: Sorumlusu iktidar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. İktidarın aldığı yanlış kararlar nedeniyle yaşanan olaylardan sorumlu olduğunu savunan Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  ‘Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız’ demekle olmuyor. Kişisel egolarını tatmin ederek, güç gösterisi yaptığını sanan iktidar, sırf ‘ben yaptım olacak’ zihniyetiyle hareket etmektedir. Aldıkları bu yanlış kararlar sonucunda işlenen her kadın cinayetlerinden, cinsiyet fark etmeksizin işlenen her şiddetten sorumludur. Savunmasız bırakılan, korunamayan her kadınımızın kanı sadece cinayet işleyen ellere değil, iktidarında eline bulaşmıştır. Mevcut iktidar İstanbul Sözleşmesini, seçim malzemesi olarak kullanıp feshederken, biz her kadın cinayeti ile karanlık bir güne uyanıyoruz. Sadece kadınlarımızın değil, bütün vatandaşlarımızın geleceğinden emin olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Hemen hemen her gün bir şiddet veya cinayet haberi geliyor ülkemizin bir şehrinden. Bugün 17 yaşında 5 aylık hamile bir kadın daha aramızdan ayrıldı. Katledilen Sezen Ünlü umutları, gerçekleştiremediği hayalleri, sahip olamadığı bebeği ile beraber toprağa verilirken, iktidar ve yandaşları tarafından belki de yine timsah gözyaşları akıtılacak. Ya da içlerindeki karanlık zihniyeti gizleme gereği duymadan yine kadın şiddetinin abartıldığını beyan ederek rakamlar üzerinden örnekler vererek açıklama yapacaklar.
 Kim ne derse desin öldürülen, katledilen her kadından, cinsiyet fark etmeksizin bir insana uygulanan her şiddetten sonra ‘İstanbul Sözleşmesi” akıllara gelecek ve kaldıranlara, uygulamayanlara, fesih kararından sonra tarikatlardan, cemaatlerden teşekkür alanlara, vatandaşlarımız beddua edecektir.