CHP İl Başkanı Keskin'in 'Şerefiye parası' tepkisi sürüyor

 CHP İl Başkanı Keskin'in 'Şerefiye parası'  tepkisi sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin,  bir süre önce gündeme getirdiği “Şerefiye değil şerefsizlik parası” açıklamasıyla ilgili olarak kentte olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Keskin ayrıca billboardlarda yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’in fotoğraflarının yer aldığı ilanlarla ilgili de, “Her yerde Çelik resmi olmak zorunda değil, bazen de hoş olmayan karelerde ortaya çıkıyor” dedi. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi’nin, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın adını billboard reklamlarında MKP olarak kullanmaya devam ettiğini ifade eden CHP İl Başkanı Keskin, “Eğer bu yanlıştan dönülmezse, hazırladığımız levhayı götürüp oraya koyacağız” diye konuştu.

 

 

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, bir süre önce düzenlediği basın toplantısında hem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i sert bir dille eleştirmişti.

“NİYAZİ BAHÇECİOĞLU BU ŞEHRE YOKLUKLA KATKI SAĞLADI”

CHP’li Büyükşehir eski Belediye Başkanı merhum Niyazi Bahçecioğlu dönemine yönelik yapılan bazı açıklamalara cevap veren Keskin, “Rahmetli Niyazi Bahçecioğlu, 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Utanmadan, sıkılmadan laf uzatmasın. Belediyenin bugünkü kazançlar arttı, o gün var mıydı? Şerefiye parası var mıydı? Adı şerefiye ama şerefsizlik olan parayı niye konuşmuyorlar? Niyazi Bahçecioğlu bu şehre yoklukla katkı sağladı. Biraz saygınız olsun”  dedi.

 

Keskin’in bu sözleri kamuoyunda yeni tartışmaları beraberinde getirirken, Keskin, bu yönde yaşanan sorunları gündeme getirdikleri için müteahhitlerden ve inşaat sektörü temsilcilerinden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.  “Biz açıklama yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı veya diğer makamdakiler gerekli dersleri alsınlar diye açıklama yapıyoruz” diyen Keskin, “Kayseri’nin ve ülkemizin lehine olan konuları gündeme taşıyoruz. Ama onlar inatla kendi bildiklerini yapıyor” dedi.

“FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK GÜZELLİKTİR”

Keskin, şunları söyledi, “İnşat sektörü sıkıntıda. Müteahhit arkadaşlar sıkıntıda. Konuyu gündeme getirdiğimizden sonra olumlu tepkiler geldi. Astronomik rakamlar ifade ediliyor. Bu konu yasal statüye bağlanmalı ve yeniden düzenlenmelidir. Belediyeler gelir sağlayacaksa bu yasal çerçevede olmalı ve o yanlış düzeltilmeli. İleriki dönemlerde de bu konuda bazı açıklamalar yapacağız. Bu eleştirilerimizden Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer makamlardaki yetkililer gereli dersleri alırsa seviniriz. Ancak eleştirilere tahammülleri dahi kalmamış. Biz kentin ve ülkemizin lehine olan konularda eleştiri yapıyoruz. Ama bugün makamlarda bulunan yetkililer maalesef kendi bildiklerini yapmaya devam ediyor. Oysa fikir alışverişinde bulunmak güzelliktir. Biri ya da bir siyasi parti ile STK düşüncelerini ifade ediyorsa yetkili makamlar dinlemeli. Ancak ne kadar söylerseniz söyleyin, kendi bildiklerini yapıyorlar, kulaklarını kapatmışlar”

 Keskin, “Ama bu hep böyle gitmez, bu sayfada kapanır. Biz kamuoyunu aydınlatmak zorundayız” ifadelerini de kullandı.

“BU ÜLKENİN KURUCUSUNA MKP DEYİP GEÇEMEZSİNİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın adını billboard reklamlarında “MKP” olarak kullanmaya devam ettiğini ifade eden CHP İl Başkanı Keskin, “MKP diye yanlışa devam edip,  inat ediyorlar. Bir süre daha bekleyeceğiz. Eğer yanlıştan dönülmezse,  kendi levhamızı götürüp oraya koyacağız. Suçsa da suça razı olacağız. Bu ülkenin kurucusuna MKP deyip geçemezsiniz” dedi.

ÇELİK’E FOTOĞRAFLI  İLAN TEPKİSİ

Keskin ayrıca billboardlardaki Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’in fotoğraflarının yer aldığı ilanlarla ilgili de , “Her yerde Çelik resmi olmak zorunda değil, bazen de hoş olmayan karelerde ortaya çıkıyor. Bazen resimleri olmayan kareleri de koymak uygun olur. O reklamları yapan arkadaşı uyarıyorum” diye konuştu.