CHP'de görevden alınan Özkan: Amaç değişimin önünü kapatmak

Cumhuriyet Halk Partisi'nde görevden alınan İl Başkanı Zeki Özkan, değişimin önünü kapatmak için önlerinin kesildiğini öne sürdü. Cumhuriyet Meydanı'nda önceki Dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Özkan, değişim isteyenleri kendileriyle hareket etmeye davet etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'de görevden alınan Özkan: Amaç değişimin önünü kapatmak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Genel Merkezi’nin İl Başkanı Zeki Özkan ve yönetimini görevden almasıyla başlayan tartışmalar, Zeki Özkan ve beraberindeki partililerin Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklaması ile yeni bir boyut kazandı. CHP önceki dönem Kayseri Milletvekili Çetin Arık, önceki dönem il başkanlarından Sümer Erol ve Ümit Özer’in yanı sıra görevden alınan yönetim kurulu üyelerinin bir bölümü ve partililerin de hazır bulunduğu basın açıklamada konuşan Özkan, “Bu basın açıklamamda tek adam rejiminde günümüzde yaşanan açlık, yoksulluk ve sefaleti, gece yarısı gelen zamları, çektiğimiz geçim sıkıntılarını dile getirmek isterdim. Bunlardan hepimiz emekçiler, emekliler, köylülerimiz, çiftçilerimiz, hepimiz muzdaribiz. Bunların farkındayız” ifadeleri kullandı 

CHP'de görevden alınan Özkan: Amaç değişimin önünü kapatmak
Adil Demir’in istifasının ardından yönetim kurulunun oy birliği ile il başkanı seçildiğini ve sonrasında genel merkez tarafından Ankara'ya davet edildiği,  il başkanları toplantısına katıldığını ifade eden Özkan, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alındıklarını belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Oy birliğiyle il yönetimimiz tarafından il başkanı seçildim. Ama ne yazık ki genel merkezimiz tarafından bunu uygun görülmedi, bizi ve çok değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte görevden aldılar. Bunun da amacı açıkça değişimin önünü kapatmak, parti içi seçimlere müdahale etmekti.  Değişimden yana olan herkesi , bu yolda bize eşlik etmeye davet ediyorum. Adalet, şarkı Söyleyeceğimize adaleti keşke kendi içimizde uygulayabilseydik. Her gittiğimiz yerde bu sloganları söz olarak, söylem olarak dile getiriyoruz ama herhalde anlamının pek de farkında değiliz. Maalesef kendi içimizde bunu uygulayamıyoruz. Yüce Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partimizin tam da yüzüncü yılını kutlarken önümüzde büyük bir şölene hazırlanırken, bu elem verici olayı yaşadık. Üzgünüz. Ama Cumhuriyet Halk Partimiz daha nice yüzyıllar yaşayacak diyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın bu uğurda mücadele edenler diyorum. Ve hepinizi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum”

CHP'de görevden alınan Özkan: Amaç değişimin önünü kapatmak
Arık: ‘Ben seni atadım sen de beni seç’
Üç dönem CHP’de milletvekilliği yaptığını belirten Çetin Arık da il yönetiminin haksız bir şekilde görevden alındığını ifade etti. “ Bugün aranızda Atatürk'ün bir askeri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferi olarak bulunmaktayım” diyen Arık, “Bugün bu açıklamayı; Sayın genel Başkanla 450 kilometre yol yürümüş bir adalet savunucusu olarak, her türlü tek adam rejimine karşı bir demokrat olarak, haksızlık  karşısında susan şeytan olmamak için yapıyorum. Bugün seçim atmosferine girilmişken Sayın İl Başkanımız ve onun yönetimi görevden alındı. Şimdi buradan soruyorum. Hangi gerekçeyle il başkanı ve yönetimini görevden aldınız? Burada yapılmak istenen değişimin önünü tıkamak için delege seçimlerine müdahale etmek midir? Tüzüğümüz çok açık ve nettir. Acaba yapılmak istenen; ‘Ben seni atadım. Sen de kapalı kapılar ardında delegeleri ayarla. Sen de beni seç ‘ demek midir? Sevgili yoldaşlarım, bakınız Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğü çok açık ve nettir. Bugün delege seçimleri başlamıştır. Delege seçimleri her mahallede sandık konularak yapılır. Ve bunun için de bir aylık bir süre tanınmıştır. Ancak Kayseri'de görüyorum ki bugün hiçbir mahallede sandık konulmamaktadır. Hiçbir mahallede sandık konulmamasının gerekçesi nedir? Burada planlanmak istenen nedir? Şimdi seçim takvimi belirlenmiş, delege seçimlerinin takvimi belirlenmiş, üyelerinize nerede, nasıl yapacağınızı mesajla bildirdiniz mi?”
Seçim sürecini yakından takip edeceklerini ve seçimlerin bir oldu bittiye getirilmesine izin vermeyceklerini belirten Arık,  açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çok üzgünüz…  Çünkü cumhuriyetin yüzüncü yüzyılında Atatürk'ün koltuğuna cumhuriyete yakışır bir cumhurbaşkanını seçemedik. Bunun ezikliği içerisindeyiz. Onun için kırgınlığınızı biliyorum. Ama yılgınlığa, umutsuzluğa hiç gerek yok. Benim sizden isteğim, o gün eğer ki bir değişim olsun istiyorsanız, eğer ki partimiz yeniden umut olsun diyorsanız, eğer ki yerel seçimlerde başarılı olalım diyorsanız, gelin oylarınıza sahip çıkın. Gelin, oylarınızı kullanın. Ve oylarınızı kullandıktan sonra da oylarınıza sahip çıkın. Her ne şart altında olursa olsun, biz Atatürk'ün partisine, Atatürk'ün Benim en büyük iki eserim dediği cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkacağız.”
Partinin her kademesinde görev aldığını belirten CHP Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş da partililere seslenerek, CHP’nin kayıkçı kavgası içine çekildiğini söyledi. Değişimden yana olduğunu ifade eden Bektaş, “Biz diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi bugün işçinin, ezilenin partisi olmalıdır. Biz milletvekilliği dağıtarak Serok Ahmet'lerle, Babacanlarla, Sivas'ta canları yakanlarla birlikte değiliz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Değişimden yanayız” diye konuştu.