Hamile anneler dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak özellikle annelere uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hamile anneler dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, “Sağlık için su için” başlığı ile video yayımladı. Video da hamile kadınların su tüketimi konusunda bilgiler verildi. 

Diyetisyen Kiraz Eroğlu, hamile kadınların su tüketimi hakkında, “Hem annenin sağlığı hem de bebeğin sağlığı için gebelik döneminde su tüketimi çok önemli. Su vücudumuzun taşıma sistemi. Besin ve oksijeni kan yoluyla bebeğe taşıyor. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı her üç saatte bir kendini yeniliyor. Bu dönemde solunumla akciğerlerden atılan su miktarı artıyor. Gebeliğin sonlarına doğru özellikle kan hacmi yaklaşık bir buçuk katına kadar çıkıyor. Ödem, şişkinlik, kabızlık, idrar yolları enfeksiyonları gibi birçok rahatsızlıklarda ortaya çıkabiliyor. Fakat düzenli olarak günde en az 10 bardak su tüketen anneler; daha enerjik hissediyor, anne ve bebeğin elektronik dengesi sağlanıyor, bebeğin hareketleri artıyor, mide yanmaları azalıyor, çatlaklar ve rahim kasılmaları azalıyor.” diye konuştu. 

Eroğlu, “Suyu nasıl içmeliyiz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: 
Öncelikle her sabah uyanınca 1 bardak su için. 
Öğlene kadar 1 litreyi bitirmiş olun.
Öğlen ve akşam arasında yine 4-5 bardak su için
Akşam yatmadan önce mutlaka 1 bardak su için.
Dışarı çıkarken mutlaka yanında su bulundurun
Abur cubur istediğiniz çok oluyorsa su ve maden suyu tüketimini arttırabilirsiniz. 
Annelerimiz özellikle düzenli su içtiğiniz zaman sizin ve bebeğinizin bağışıklık sistemi kuvvetlenecektir. 
Hamile anneler dikkat!