'Çete suçlaması ile ilgili İçişleri Bakanımızı arayacağım!'

Kayseri'de tartışmaları beraberinde getiren kooperatifler meselesi ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili olarak bir yas açalışmasının başlatıldığını belirterek, 'Birilerinin de istismarı son bulacak' dedi. Özhaseki ayrıca, 'Yeni borç çıkarmak hiçte adil bir durum değildir. İyi niyetlide değil. Bunun için gerekirse savcılığa da başvuracağız. Çete suçlaması ile ilgili de bu konuda İç İşleri Bakanımızı arayacağım' ifadelerini kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Çete suçlaması ile ilgili İçişleri Bakanımızı arayacağım!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Tüm Türkiye’de yasadaki bir boşluktan istifade ederek ev sahibi olmaya çalışan dar gelirli insanlara hayatı zehir eden çeteler türemeye başladı” diyen AK Parti Genel Bşakan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Bunlar iyi niyetli değiller. Yasada ki bir boşluktan istifade ediyorlar. İnsanlar evlerine çıkıyor oturuyorlar tapusunu da alıyorlar. 5 sene sonra bir ödeme geliyor. 50 bin lira daha ödeyeceksin. Şu çevre düzenlemesini yaptık 30 bin lira daha ödeyeceksin hesabı yanlış yapmışız 20 bin lira daha ödeyeceksin. Sayın Cumhurbaşkanımız olaya dahil oldular. Şu anda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızdan arkadaşlar, İsmail Emrah Karayel bey, Veli Böke bey avukatımız birlikte gittiler. Çevre ve Şehircilik bakanlında meslek hizmetler genel müdürlüğü var. Bu işlerle ilgili. Onlar bütün sorunları tek tek yazdılar. Çünkü sorunların hepsi birbiri ile aynı değil birbirinden farklılık arz ediyor. Haliyle Kayserimiz için 13 tane kooperatif için çıkacak yasa tüm Türkiye’yi etkileyecek. Bir iş yaparken diğer tarafıda yıkmayalım diye titiz bir çalışma başladı. O arkadaşlarımızın sorunları çözmeye yönelik adımlar. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde Meclisin önüne gelecek. O arkadaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Hukukun karar verdiği yerlerde geriye yönelik nasıl bir çalışma yapılır onu çok kestiremiyorum hukukçu olarak. Ancak büyük bir bölümünün % 95’inin sorununu çözecek şekilde arkadaşlarımız kanun taslağı hazırladılar. O kanun çıktığında inşallah Kayseri’de ki o kooperatiflerdeki arkadaşlarımız rahat edecek” şeklinde konuştu.
“BUNUN İÇİN GEREKİRSE SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIZ”
Çıkacak yasa ile birlikte bu konudaki istismarın da son bulacağını kaydeden Özhaseki, “Birilerinin de istismarı son bulacak. Ama şunu söyleyeyim özellikle fakir fukaraya bu tür işlem yapan arkadaşların hiçbiri iyi niyetli değil. İnsanlara evinde tüm borcunuzu bitirdiniz hadi güle güle oturun derken. Kooperatif kapandı zannederken. 10 -15 kişiyle kooperatif genel kurulunu toplayıp yönetimi güya ele geçirip tasviye edilmemiştir diyerek, yeni borç çıkarmak hiçte adil bir durum değildir. İyi niyetlide değil. Bunun için gerekirse savcılığa da başvuracağız. Çete suçlaması ile ilgilide bu konuda İçişleri Bakanımızı arayacağım. Kendilerine de ihtar edeceğim. Onlar da kendilerine çeki düzen versinler fakir fukara sahipsiz değil sonuna kadarda arkalarında duracağız. Allahın izni ile çözeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.