Boş yok! Tıklım tıklım dolu

Ramazan Bayramı dönüşü sebebiyle otogarlarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Boş yok! Tıklım tıklım dolu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

9 gün süren Ramazan Bayramı tatili bugün itibariyle son buldu. Hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar ise yollara düştü. Uzağa gidecek vatandaşlar bir gün öncesinden yola çıkarken, daha yakın yerlere giden vatandaşlar ise sevdikleriyle son ana kadar tatilin tadını çıkardı. Özellikle son iki günde yollarda ve otogarlarda ciddi yoğunluk yaşanıyor. 

Boş yok! Tıklım tıklım dolu

Bir buçuk milyonu aşkın nüfusu ile İç Anadolu’nun en kalabalık şehirlerinden birisi olan Kayseri’de de vatandaşlar otogarda yoğunluk oluşturdu. Günler öncesinden otobüs biletleri tükenirken firmalar ek seferlerini de hizmete soktu. Kalabalığın büyük bir kısmını ise öğrenciler oluşturdu. 5 üniversitesi ile öğrenci şehri olan Kayseri’ye dönüşler devam ediyor. 

Boş yok! Tıklım tıklım dolu

Diğer yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi bakanlık olarak aldıkları sıkı tedbirler sayesinde birçok vatandaşa fahiş fiyattan bilet satılmasının önüne geçtiklerinin altını çizdi. Bakan Uraloğlu, “Bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluklar yaşanmaktadır. 5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar 80 bin 195 adet otobüs seferi gerçekleştirilmiş ve bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 adet yolcu taşınmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına biz de bu sürede denetimlerimizi hızlandırdık. Bu süre zarfında yurt genelinde ⁠4 bin 810 otobüs denetlenmiştir. Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Boş yok! Tıklım tıklım doluBoş yok! Tıklım tıklım dolu