Biri yaktı, diğeri astı!

Biri yaktı, diğeri astı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri son bir haftada işsizlik sonrası yaşanan acı olaylarla sarsıldı.

Art arda yaşanan olaylar, “Kentte neler oluyor?” dedirtti. Salı günü kent önce 2 Bin TL borcu yüzünden bunalıma giren işsizHaydar Çopur’un, Cumhuriyet Meydanı’nda üzerine benzin döküp kendini  herkesin gözü önünde yakmasıyla sarsıldı. Bu olayı ardından bu kez de acı haber Hacılar’dan geldi. İlçede 2 yıldır işsiz olduğu için bunalıma girdiği ifade edilen 56 yaşındaki M. Ç., yaşadığı evin bahçesinde intihar etti. İki olayın ardından kanayan ve her geçen gün artan toplumsal yara işsizlik konusu gündeme geldi. Türkiye’nin kanayan yarası işsizlik ailelerde huzuru bozmaya ve aynı zamanda acı olayları da beraberinde getiriyor. Her geçen gün sayıları artan işsizler ordusu, bu konuda siyasilerden çözüm beklerken atılan adımları yeterli olmayışı tepkileri de beraberinde getiriyor.

MEYDAN’DA  HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE KENDİNİ YAKTI
Ortaya çıkan tablo aynı zamanda acı olaylarında yaşanmasına yol açıyor. Kayseri’de bir haftada yaşanan 2 olay da bu konudaki düşündüren durumu gözler önüne seriyor. İlk olarak 22 Ağustos Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda  işsiz vatandaş Haydar Çopur, 2 Bin TL borç yüzünden üzerine benzin döküp yaktı. Bunalıma girdiği ileri sürülen 45 yaşındaki Haydar Çopur, bir anda alev topuna dönerken, çevredeki bazı vatandaşlar kovayla su döküp alevleri söndürmeye çalıştı. Olay sonrası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan  ve tedavi altına alınan işsiz Haydar Çopur’un vücudunun büyük bölümünün yandığı belirtildi.

2 YILDIR İŞSİZDİ, KENDİNİ ASTI

Yaşanan bu acı olayın ardından bir işsizlik cinneti de Hacılar’dan geldi. İlçede yaşayan ve 2 yıldır işsiz olduğu için bunalıma girdiği ileri sürülen 56 yaşındaki M.Ç, evinin bahçesindeki ağaca kendini asarak, intihar etti. Hacılar İlçesine bağlı Orta Mahalle, Erciyes Caddesi'nde oturan evli ve 3 çocuk babası M.Ç, iddiaya göre 2 yıldır iş bulamadı. Bu nedenle bunalıma girdiği belirtilen M. Ç. evinin bahçesindeki ağaca kendini astı. Şahsın ağaçta sallanan cansız bedenini gören eşi, durumu polise ve 112 Sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık görevlileri M.Ç.'ın öldüğünü belirledi. Şahsın cesedi polisin yaptığı incelemenin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı. Yaşanan bu 2 acı olayın ardından işsizlik sorunu bir kez daha en acı yüzüyle gündeme geldi. Eğer bu konuda gerekli adımlar atılmaz ve çözüm üretilmezse ne yazık ki bu olayların ne ilk ne de son olacağı ifade ediliyor.

Haber: Cafer ZENGİN