Bir vakfiyeden bir gelinliğe: Kayseri'de 161 yıllık iyilik

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü evlilik hazırlığı yapan bir genç kızın gelinlik ihtiyacını karşıladı.

Kültür ve Turizm BakBir vakfiyeden bir gelinliğe: Kayseri'de 161 yıllık iyilikanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve evlilik hazırlığı yapan bir genç kızın gelinlik ihtiyacını karşılayarak hayatının en anlamlı günlerinden birine ortak oldu. Bu kutsal desteğin ardında Osmanlı döneminde, Sultan Abdülaziz’in saltanatı sırasında, 1865 yılında İstanbul’da kurulan Ayşe Sıddıka Hanım Binti Abdulfettah Vakfı, ihtiyaç sahibi kadınların evlilik hazırlıklarına destek olunmasını ve yaşlı kadınların giyim ihtiyaçlarının karşılanmasını hayır şartları arasında belirledi.

 

‘Bir genç kızın mutluluğuna vesile oldu’

Vakfın hayır şartına ilişkin yayımlanan kaynaklarda, yıllık altı bin kuruşun evlenmek isteyen ihtiyaç sahibi kadınların düğün ve kıyafet masrafları ile giyim ihtiyacı bulunan yaşlı kadınların ihtiyaçlarına ayrılmasının öngörüldüğü belirtiliyor. Aradan geçen yıllar, değişen zaman ve kuşaklar bu iyilik düşüncesini değiştirmedi. Bir zamanlar vakfiyeye kaydedilen hayır iradesi, bugün Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünün gerçekleştirdiği destekle genç bir kızın mutluluğuna dönüştü.