Belediye altyapı için harekete geçti! Binlerce metrekarelik çalışma geliyor

Melikgazi Belediyesi, ilçedeki alt yapıyı güçlendirmek için binlerce adet bakın ne alacak?

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de belediyeler vatandaşların rahat ve güvenliği için kentte altyapı, üstyapı ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni park alanları, sosyal tesisler, yol genişletme çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle Melikgazi’nin çehresini değiştiren belediye, 2026 yılı yatırım programında da ulaşım ve yaya güvenliğini öncelikli başlıklar arasına aldı. Artan nüfus ve araç yoğunluğuna paralel olarak otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik projelere hız veren belediye, mahalle aralarındaki yaya yollarını daha güvenli ve konforlu hale getirmek için yeni bir ihaleye çıkıyor.

8 bin 500 metrekare parke, 6 bin 600 metre bordür

Melikgazi Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında ilçedeki ulaşım altyapısını güçlendirecek yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Becen, Erenköy ve muhtelif mahalleleri kapsayan yaya yolu ve otopark yapım işi için ihale süreci başlatıldı.

Proje kapsamında toplam 8 bin 500 metrekare parke döşemesi ile 6 bin 600 metre bordür imalatı gerçekleştirilecek. Yapım işinin, yer tesliminden itibaren 120 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanıyor. Sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde sahada çalışmalar başlayacak.

İhale 10 Mart’ta

Açık ihale usulüyle yapılacak olan ihale, 10 Mart 2026 tarihinde saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Teklifler yalnızca elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak. 

İlana ait detaylı bilgi için TIKLAYINIZ