Başkan müjdeyi canlı yayında verdi! Kayseri'ye geliyor

Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan 'Yüz Yüze' programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir de müjde niteliğinde haber paylaştı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan müjdeyi canlı yayında verdi! Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan ‘Yüz Yüze’ programının konuğu oldu. Başkan Büyükkılıç burada Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın, sorularını yanıtladı. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorulara yanıt veren Başkan Büyükkılıç, Kayseri için müjde niteliğinde birde haber verdi. Sahabiye kentsel dönüşümde kalan kısmını Emlak Konut’un tamamlayacağını ifade eden Büyükkılıç, “Sahabiye’de yeni etaplar ihaleye hazır. Bizim Emlak Konut ile orada yapacağımız bir çalışma var. Bu manada da Mehmet Özhaseki Bakanıma yine teşekkür ediyorum. Emlak Konut Kayseri'ye geliyor. Sahabiye’nin bundan sonraki etabıyla ilgili Emlak Konut ile çalışmamızı yapacağız. Emlak Konut’un buraya gelmemiş olması bir eksiklikti.” dedi.

Başkan müjdeyi canlı yayında verdi! Kayseri'ye geliyor

Emlak Konut ile 3 yerde çalışma yapacaklarını ifade eden Büyükkılıç ilkinin Sahabiye olduğunu aktarırken diğer iki noktayı ise ‘sürpriz olsun’ diyerek paylaşmadı. Emlak Konut’un Genel Müdürü ile bir görüşme yaptığını aktaran Büyükkılıç, “Genel müdürü bana ifade etti. Ben de bakanımıza bu manada teşekkür ediyorum. Kayseri sevdalısı bir bakanımızın olduğunu da burada ifade ettik. Emlak Konut sayın Bakanımızın talimatıyla Kayseri'mize gelmek istiyor. Bunu burada ifade etmiş eksikliktir. Ayağını sürükleyenler olursa yaya kalır. Ben Emlak Konutla iş birliğine varım diyen olursa kazanır.” ifadelerini kullandı. 

Başkan müjdeyi canlı yayında verdi! Kayseri'ye geliyor

Emlak Konut kimdir?

Emlak Konut 1953 yılında Türkiye’nin devlet eliyle modern konut ihtiyacını karşılamak için kurulmuş köklü ve halka açık bir şirkettir. Emlak Konut, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıdır. Emlak Konut yüzde 50.6 oranındaki hissesi Borsa İstanbul da işlem gören yüzde 49’u Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kamu (devlet) iştiraki TOKİ’ye ait olan bir ortaklık yapısına sahiptir. Yaklaşık 24 Milyar TL büyüklüğündeki kaynakları ile bugüne kadar 130 bin bağımsız bölümü hayata geçirmiştir.

Emlak Konut güvencesi nedir?

Emlak konut, çalışma modellerinin hangisi ile iş sürecini yürütürse yürütsün planlamadan, malzeme kalitesine, altyapıdan, çevre düzenlemesine kadar her aşamada yapımı denetler. Teslim edilen gayrimenkullerin teslim sonrası çıkabilecek sorunlarını izler gerekirse sorunları gidermek için müdahale eder ve projenin yapılan sözleşmeye uygun olarak yapılmasını sağlar. Emlak Konutun bugüne kadar yapımını üstlendiği tüm projeler zamanında gayrimenkul sahiplerine teslim edilmiştir.